V SPS-ju pravijo, da so žrtve napadov in poskusov diskreditacije. Foto: BoBo
V SPS-ju pravijo, da so žrtve napadov in poskusov diskreditacije. Foto: BoBo
Sindikat policistov potrdil dopisovanje
Sindikat potrdil pogovore policistov

V sindikatu so potrdili, da so se pogovori na družbenem omrežju Facebook dejansko zgodili, a je šlo za "zasebno komunikacijo znotraj več zaprtih skupin članov sindikata". "Ne moremo potrditi, da je korespondenca, ki je objavljena v medijih, pristna, saj z avtentično korespondenco ne razpolagamo," so zapisali.

Ob tem so dodali, da bo Petrovič podporo preveril z zaupnico na kongresu sindikata ob koncu policijske stavke.

"Sindikat policistov Slovenije in predsednik Zoran Petrovič sta deležna številnih napadov in poskusov diskreditacije. Več kot očitno je, da je Sindikat policistov Slovenije zaradi nepopustljivega zastopanja interesov vseh zaposlenih moteč dejavnik, zato se poskuša omejiti njegova učinkovitost. Trenutna prioriteta Sindikata policistov Slovenije ostaja izvajanje stavkovnih aktivnosti in skrb za pravice zaposlenih," so sklenili.

Poročali smo, da so v javnost prišli posnetki zaslona, s katerih je razvidno, da so se konec minulega leta nekateri policisti po Facebooku dogovarjali za policijsko zasedo, v kateri bi ustavili ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, ko bi ta prišel iz lokala. Koprivnikar je bil namreč kritičen do policijske stavke, z zasedo pa naj bi ga v povračilnem ukrepu poskušali dobiti pri vožnji pod vplivom alkohola.

Policija: Podpiramo zahteve policistov, ne pa nečednosti
Na odziv SPS-a so se odzvali tudi v policiji, kjer se s sindikatom ne strinjajo. V prvi vrsti jih preseneča izjava, da sindikat ne razpolaga z avtentično korespondenco, a obenem priznava, da so se člani sindikata pogovarjali. Obenem so zapisali, da ne gre za poskus diskreditacije, temveč poziv k opravljanju zakonskih in moralnih dolžnosti.

Sicer pa se na policiji ne strinjajo z namigovanji, da gre pri tem za diskreditacijo sindikata. "V Policiji še vedno podpiramo popolnoma legitimne zahteve policistov, saj so povsem upravičene glede na dolgoletna slabšanja delovnih razmer v policiji in ekonomsko-socialnega statusa policistov, kar je vodstvo policije večkrat poudarilo tudi pred stavko. Če se borimo za skupne interese, enostavno ni smiselno, da bi jih želeli sami spodkopavati," so zapisali in dodali, da v sindikalnem boju ni dovoljeno vse, še najmanj pa izvajanje neetičnih in nedopustnih kaznivih ravnanj.

Sindikat policistov potrdil dopisovanje
Sindikat potrdil pogovore policistov