Bručan upa na hiter zaključek sage o operacijskih mizah. Foto: RTV SLO
Bručan upa na hiter zaključek sage o operacijskih mizah. Foto: RTV SLO
Jelko Kacin
Kacin vidi kar nekaj napak v pogajanjih ministra Bručana. Foto: RTV SLO

Komisija, ki jo sestavljajo njen predsednik Tadej Štular z ministrstva za finance, Jurij Klepec z ministrstva za zdravje, odvetnik Danilo Gril ter zdravnika Marko Hočevar in Matej Cimerman, je že začela oblikovati program dela in pripravljati postopek pogajanj. Ponudniki, ki so sodelovali v zadnjem razpisu, pa bodo vabilo k oddaji ponudb prejeli prihodnji teden.

LDS bo pazil na vsak Bručanov korak
Medtem so v LDS-u dejali, da je odločitev o vložitvi interpelacije proti ministru za zdravje Bručanu odvisna od njegovih nadaljnjih potez.

Interpelacija zaradi dolgotrajnega postopka nabave operacijskih miz proti ministru Bručanu bo tako po besedah predsednika LDS-a Jelka Kacina vložena, če Bručan ne bo ravnal kot dober gospodar, ampak kot dvoličen lobist. Bručanova izjava, da pri nadaljnjih pogajanjih za nakup 18 operacijskih miz ne bo odločilna cena, se Kacinu zdi popolna pogajalska napaka. Kacin je, kot že večkrat, opozoril, da so cene ponujenih operacijskih miz občutno, kar petkrat previsoke (cena ene naj bi bila glede na cene v razpisu 164.000 evrov), saj tiste, na katerih operirajo v bolnišnici Valdoltra, stanejo 30.000 evrov.

Donacija padla v vodo
Minister Bručan je včeraj po odpovedi donacije podjetja Medicoengineering napovedal, da bo ministrstvo 18 operacijskih miz za pet slovenskih bolnišnic kupilo samo, na pogajanja pa bodo povabili podjetja, ki so se prijavila na neuspeli razveljavljeni razpis za nabavo miz.

Bručan je podjetja pozval, naj ne zlorabljajo instrumenta pritožbe, če zanjo ni razlogov. Če bodo podjetja, udeležbo na pogajanjih sta že napovedala Mollier in Medicoengineering, upoštevala njegove besede, bi lahko najboljšega ponudnika, ki bo končal sago z operacijskimi mizami, izbrali že v šestih tednov.