Z Muncem se je pogovarjal le o vrnitvi deklice, je zatrdil Kos. Foto: BoBo
Z Muncem se je pogovarjal le o vrnitvi deklice, je zatrdil Kos. Foto: BoBo
Vpleten v zgodbo koroške deklice?

Neznanci so v ponedeljek na Viču v Ljubljani napadli 20-letno dekle, šlo naj bi za aktivistko svetovalnice Akcija!, poroča spletni portal siol.net. Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je o napadu obvestil policijo, ki pa bo zbrane dokaze izročila pristojnemu tožilstvu, so za STA povedali na Policijski upravi Ljubljana. Policisti zdaj zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka in iščejo storilce. O dokazih bodo obvestili tudi pristojno tožilstvo, so zapisali.

"Dekle grdo porezali in pretepli"
Kot poroča omenjeni spletni portal, gre za aktivistko psihosocialne svetovalnice Akcija!. Matic Munc iz svetovalnice je za siol.net povedal, da gre za ustrahovanje, saj je bilo dekle na poti k njemu. Po njegovih besedah so trije neznanci dekle grdo porezali in pretepli, tako da je še vedno na travmatološkem oddelku UKC-ja.

"Gre za ustrahovanje, in prepričan sem, da so napadalci delali po naročilu. Ni šlo za klasičen rop, saj so ji nahrbtnik le prebrskali in očitno hoteli pridobiti kakšne papirje," je še dejal Munc.
Kos z Muncem in njegovo ženo
Na dan so prišle tudi nove podrobnosti v dogajanju okoli "koroške deklice". Munc je v ponedeljek zatrdil, da je vse dogajanje potekalo po navodilih nekdanjega predsednika protikorupcijske komisije Draga Kosa. Kos je za Slovenske novice potrdil, da se je dan pred Munčevo aretacijo z njim srečal.
Zatrdil je še, da se je to zgodilo na pobudo odvetnika očeta "koroške deklice" Boštjana Verstovška in da se je z Muncem pogovarjal le o vrnitvi deklice. Po Munčevi aretaciji se je srečal še z njegovo ženo in poudaril, da sta se sestala na njeno željo.
"S Kosom sodelovali dve leti"
Srečanje je za Slovenske novice potrdil tudi Munc. Dodal je, da se je z njim želel srečati v okviru odkrivanja "širše, sistemske korupcije". Še več, s Kosom so sodelovali dve leti in je dajal usmeritve za zaščito otroka, je sklenil Munc.

Vpleten v zgodbo koroške deklice?