Boštjana Kakerja, očeta Klare, so po desetih mesecih zaradi spremenjenih okoliščin izpustili iz zapora. Foto: MMC RTV SLO
Boštjana Kakerja, očeta Klare, so po desetih mesecih zaradi spremenjenih okoliščin izpustili iz zapora. Foto: MMC RTV SLO
Koroška deklica je doma. Kako naprej?
Koroška deklica spet pri materi

Boštjan Kaker, ki so ga po desetih mesecih izpustili iz pripora, je razkril ozadje sodelovanja z Maticem Muncem iz Svetovalnice Akcija! in Natalijo Markač. Povedal je, da je dovolil, da Markačeva po policijski akciji v njegovi hiši, v kateri deklice niso našli, otroka za kratek čas odpelje. Kaker se je na Munčevo svetovalnico obrnil, "da bi zaščitil hčerko".

Preberite tudi podrobnosti razpleta zgodbe koroške deklice:

.
Osumljeni skrivanja deklice delovali kot prava kriminalna združba

Grožnje in izsiljevanja?
Ko stvari niso šle v pravo smer, je izgubil zaupanje v svoje podpornike, a je bil po lastnih besedah deležen groženj in izsiljevanja. Med drugim naj bi mu dejali (imenoval jih je "oni"), da je v postopek vpletenih veliko vplivnih ljudi, da ga bodo mediji "zdrobili". Očitali so mu, da je slab oče, ki noče zaščititi deklice. Grožnje naj bi se nadaljevale tudi v zaporu, kjer naj bi bil tudi nadzorovan, zato ni upal komunicirati niti s sorodniki, ampak le s svojo partnerico.

Kaker je bil "psihično na tleh"
Kaker je še zatrdil, da je Munca in Markačevo le enkrat pooblastil, da njegov primer predstavita javnosti, za vse druge izjave pa pooblastil nista imela. Tako sta njegova nekdanja podpornika "vodila celotne postopke", medtem ko je bil sam, kot je priznal, "psihično povsem na tleh". Dodal je, da je vedel, da dogajanje za hčerko ni dobro.

Prestrašili tudi odvetnike?
Oče deklice trdi tudi, da so "oni" grozili tudi njegovim odvetnikom, zato jih je večkrat zamenjal, njegov zadnji odvetnik Boštjan Verstovšek pa je zatrdil, da je, ko je izvedel za Kakerjevo stran zgodbe, "doživel šok kariere", tako močno sta se zgodbi razlikovali.

Markaćevi denar "na roko", Muncu ni plačeval
Kaker tako zatrjuje, da ni vedel, kje je deklica in ali je živa in zdrava. O tem se je lahko prepričal šele, ko mu je Markačeva na njegov elektronski naslov posredovala fotografije hčerke. Oče deklice še dodaja, da je Markačevi dal denar, a "na roko", in se ne spomni, koliko ga je bilo. Muncu ni plačal ničesar razen 20 evrov za prvo svetovanje.

Po besedah Kakerjevega odvetnika bodo zdaj skušali vzpostaviti urejen odnos z dekličino mamo, za druge korake pa še ne vedo, kakšni bodo.

Koroška deklica je doma. Kako naprej?
Koroška deklica spet pri materi