Na slovenskih cestah ob koncu tedna pričakujejo povečan promet, na Hrvaškem pa bo voznikom preglavice povzročala močna burja. Foto: BoBo
Na slovenskih cestah ob koncu tedna pričakujejo povečan promet, na Hrvaškem pa bo voznikom preglavice povzročala močna burja. Foto: BoBo

Na Prometnoinformacijskem centru ob koncu tedna pričakujejo zastoje na koncu podravske avtoceste in na cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje, zato voznikom, ki vozijo v to smer, priporočajo, naj se usmerijo na mejna prehoda Dobovec in Zavrč.

Tudi na primorski avtocesti bo ob koncu tedna povečan promet. Zastoji bodo na cestah Koper-Šmarje-Dragonja in Koper-Izola-Portorož ter na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje, zato voznikom kot alternativo predlagajo mejni prehod Sočerga. Vsem voznikom pa svetujejo, naj se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali proti večeru in uporabljajo manj obremenjene ceste.

Na Hrvaškem svarijo pred burjo
Težave v prometu pa bo povzročala tudi močna burja z orkanskimi sunki, ki bo po napovedih že danes popoldne zajela Hrvaško. Zaradi močne burje so mogoče popolne zapore za ves promet na avtocesti Zagreb-Split na odseku Sveti Rok-Maslenički most in na avtocesti Bosiljevo-Reka na odseku Delnice-Kikovica. Promet bo v času morebitnih zapor preusmerjen na regionalne ceste.

Zaradi burje pa so mogoče tudi zapore regionalne ceste Maslenica-Zaton Obrovački, jadranske magistrale na odseku Bakar-Sveta Marija Magdalena. Mogoči pa sta tudi zapori mostov na otoka Krk in Pag.

Hrvaški vremenoslovci sicer napovedujejo, da bo že v popoldanskih urah vreme na zahodu in osrednjem delu države postopoma prešlo iz sončnega v oblačno. Mogoče so lokalne nevihte s točo. V večernih urah pa se bo v severnem Jadranu okrepila burja. Burja bo v soboto zajela tudi jug Hrvaške, preden se bo v nedeljo začelo vreme postopoma izboljševati.