Prijatelju je sodišče zaradi ponovitvene nevarnosti podaljšalo pripor do 13. maja. Foto: MMC RTV SLO
Prijatelju je sodišče zaradi ponovitvene nevarnosti podaljšalo pripor do 13. maja. Foto: MMC RTV SLO

Prijatelj je že več kot mesec dni v priporu, saj ga sumijo kaznivega dejanja izsiljevanja in nedovoljene proizvodnje ter prometa z orožjem ali eksplozivi. Sam še vedno zatrjuje, da gre za policijski konstrukt in da je kot poslanec državnega zbora priprt nezakonito.

"Namen javnega linča ni bil usmerjen samo name in na mojo družino, temveč tudi na Slovensko nacionalno stranko. Namen je bil jasno določen, da se dvigne politični rejting LDS in naročeno je, kaj se lahko piše in kaj ne, kaj se lahko objavi in kaj se mora takoj umakniti s spletnih strani in ekranov," je zapisal v zadnjem pismu, naslovljenem na medije.

Denar naj bi bil njegov
Trdi tudi, da je Marjan Mikuž podal zoper njega lažno kazensko ovadbo dva meseca po tem, ko je Mikuža zaradi goljufije ovadila Prijateljeva družina. Policisti so poslanca nato prijeli v lokalu, kjer se je sestal z Mikužem, ki mu je prinesel večjo vsoto denarja. Denar je Prijatelj po prepričanju policije hotel dobiti z izsiljevanjem, a poslanec SNS-a trdi, da mu je Mikuž denar dolgoval.

Prav tako je Prijatelj zanikal navedbe nekaterih medijev, da se je rodil kot Ismail Mainardi, da je delal na Slovenskih železnicah kot kretnik, saj pravi, da je pred nastopom poslanske funkcije šest let delal kot direktor Sekcije tehnično vozovne dejavnosti za področje Primorske. Zavrnil je tudi očitke, da je sam zaposlil svojo ženo in da je ob aretaciji prišel po provizijo. Še enkrat je poudaril, da je denar njegov in da je vztrajal, da mu ga Mikuž nakaže na transakcijski račun.