Zorana Jankovića želijo videti za predsednika vlade. Foto: BoBo
Zorana Jankovića želijo videti za predsednika vlade. Foto: BoBo
Podpora Jankoviću
Facebook vabilo na dogodek, ki zdaj ne obstaja več. Foto: Časnik.si

V skupini v pojasnilu pišejo, da so poslanci zavrnili glas ljudstva in zato pozivajo k javnemu shodu pred DZ-jem ob ponovnem glasovanju za mandatarja, je prvi poročal portal Časnik.si. S tem bi pokazali "ljudem, ki vztrajno odklanjajo kakršnokoli sodelovanje z g. Jankovićem, kakšno podporo ima s strani ljudstva, ki je zanj glasovalo že v letu 2011, in se je v letošnjem letu številka še povečala."

Ob tem ljudi naprošajo, naj bodo strpni in izkazujejo le znak podpore, češ da se morajo zavedati, da so z izrečenim "zrcalo svojega kandidata". Novico smo na MMC-ju objavili ob 15.36, kakšno uro po objavi novice stran ni več dostopna.

Na seznamu tistih, ki so že potrdili svojo udeležbo (teh je bilo nazadnje 199), lahko najdemo tudi člana Jankovićeve Pozitivne Slovenije Gašparja Gašparja Mišiča in Janjo Klasinc. Ta naj bi tudi pošiljala vabila na shod. "Jaz nič ne vem o tem. To je facebookovska varianta in jaz s tem nimam nič. Nič ne vem. Mene so povabili moji prijatelji in sem rekla, da pridem," je dejala za MMC. Na vprašanje, kdo to organizira, pa je odgovorila: "Pojma nimam."
Med komentarji se je sicer znašel tudi zapis, ki je pozival k likvidaciji Janeza Janše. "Zoki car … zakaj mu ne pustijo da zmaga, zato ker je največ naredil in najmanj pokradel … edini v tem stoletju, ki mu ne pustijo, da zmaga … klošarji…. Janšo treba umakniti oz. likvidirati," je po poročanju Časnika.si zapisal neznani avtor, a moderator komentarja ni umaknil.