Simčič je za Delo pojasnil, da s predsednikom DeSUS-a Karlom Erjavcem še nista dogovorjena, kdaj se bosta sestala.
Simčič je za Delo pojasnil, da s predsednikom DeSUS-a Karlom Erjavcem še nista dogovorjena, kdaj se bosta sestala. "Ko bo čas, me bo že poklical," meni Simčič. Foto: MMC RTV SLO

Erjavec je prejšnji teden dejal, da se bo s poslancem o aferi glede domnevno ponarejenega spričevala pogovoril v najkrajšem možnem času, izvršni odbor DeSUS-a pa je celo sprejel sklep, da se mora z njim pogovoriti nemudoma.

Simčič je za Delo pojasnil, da s predsednikom DeSUS-a še nista dogovorjena, kdaj se bosta sešla. "Ko bo čas, me bo že poklical," meni Simčič, ki je ponosen na članstvo v DeSUS-u, zanj demokratični sredinski stranki.

"Če si del politične ekipe, moraš spoštovati ekipo"
Tako še ni jasno, ali bo Simčič ostal poslanec do konca mandata ali pa vsaj do junija in ali ga bodo izključili iz stranke ter bo šel med nepovezane poslance. "Vse to so špekulacije, zato jih ne morem komentirati," je povedal. Kaj se bo zgodilo, bo znano, ko se bo pogovoril s predsednikom stranke in ko bo sprejel osebno odločitev, saj ni vezan na navodila.

Glede svoje neodločenosti je dejal, da "če si del politične ekipe, moraš spoštovati ekipo". "Ne more biti takole: šel bom k nepovezanim, varuje me stolček ali da bom junija nekam šel in tako naprej. Najprej je tu spoštovanje do stranke in predsednika," je povedal. Od Erjavca tako pričakuje, da mu bo svetoval, kaj naj naredi. "Stranka bo povedala svoje, predsednik svoje, jaz svoje in našli bomo kompromisno rešitev," je prepričan.

Simčič: V državi veljajo dvojna merila
Sicer pa meni, da ga nekdo hoče politično diskreditirati. Poudaril je, da je v parlament prišel z delom, in ne s poneverbami ali prevarami. Ob vsem tem, kar se dogaja Simčič, ne izključuje teorije zarote. Spomnil je, da je njegov primer izbruhnil tri dni po menjavi direktorja obveščevalne službe in bi torej lahko govorili o zaroti.

Opazil je tudi, da v državi veljajo dvojna merila, še posebno pri morali in etiki. "Meršol, Golobič ... Oni ne bodo odstopili, vnaprej so to povedali, toda oni so moralni in etični. Eni so v tem času živeli na veliki nogi in se izobraževali 30 let. Tem ljudem bom pokazal in povedal: te roke in glava so nekaj naredile," je poudaril.