Gibanje Svoboda zapušča Twitter, saj na omrežju, polnem lažnih novic, manipulacij, diskreditacij, žalitev in sovražnega govora, ne želijo več sodelovati. Foto: BoBo
Gibanje Svoboda zapušča Twitter, saj na omrežju, polnem lažnih novic, manipulacij, diskreditacij, žalitev in sovražnega govora, ne želijo več sodelovati. Foto: BoBo

Po njihovih besedah je za učinkovito nagovarjanje ter obveščanje državljank in državljanov o dejavnostih stranke Twitter povsem odveč. "Analize kažejo, da Twitter v Sloveniji aktivno uporablja zgolj ozek krog ljudi, hkrati pa se je sprevrgel v družbeno omrežje, ki so ga določene skupine, predvsem gre za člane in podpornike nekaterih političnih strank, zlorabile za poglabljanje polarizacije, širjenje lažnih novic, manipulacij, diskreditacij, žalitev in celo sovražnega govora," so zapisali.

Sporočili so še, da bo Twitter glede na ravnanja in napovedi novega lastnika Elona Muska postal še večje močvirje nedostojne komunikacije in sovražnega govora. "V Gibanju Svoboda pri tem, pa čeprav gre zgolj za uporabo tega družbenega omrežja, nočemo več sodelovati in tudi ne bomo, vse dokler bo raven komunikacije na Twitterju takšna, kot je zdaj," so dodali.

Volivkam in volivcem so obljubili, da bodo na vseh ravneh družbe vzpostavili kulturni dialog ter spoštljivo in vključujočo komunikacijo. To obljubo izpolnjujejo tudi z odhodom s Twitterja, so poudarili.

O dejavnostih stranke bodo še naprej obveščali preko Facebookove strani Gibanja Svoboda, preko Instagramovega profila, spletne strani www.gibanjesvoboda.si ter s transparentnim delom njihovih ministrov, poslancev, evroposlancev, županov, mestnih svetnikov in drugih članov stranke, so sklenili zapis.