Foto: BoBo/Borut Živulović
Foto: BoBo/Borut Živulović

"Kljub predanemu delu vseh razpoložljivih ekip ni mogoče sproti operativno oskrbeti vseh bolnikov," so opozorili v UKC-ju Ljubljana. Zaradi vremenskih razmer je bila namreč v preteklih dneh urgenca preplavljena s pacienti z zlomi.

Ob začetku dela v soboto zjutraj so imeli namreč 16 bolnikov, ki so potrebovali operativno zdravljenje. Kljub osmim operacijam je ta številka v nedeljo narasla na 22, so opozorili in dodali, da so v soboto na kliničnem oddelku za travmatologijo sprejeli 32 pacientov. Podobno pričakujejo tudi v prihodnjih dneh, so še sporočili iz UKC-ja Ljubljana.

Zato pozivajo k skrajni previdnosti pri sprehodih, še posebej starejšo populacijo. "Če je le mogoče, naj starejši ostanejo doma, saj je zanje ob nizkih temperaturah, ko so tla nepredvidljiva, vsak padec lahko usoden," so opozorili.

Izpostavili so, da v urgentnih ambulantah UKC-ja Ljubljana kljub zdravniški stavki delo poteka brez omejitev. "Stanje se trudimo obvladovati, zagotovo pa kljub izjemnemu trudu ne bomo mogli nositi celotnega bremena zdravstva, če bolniki ne bodo prejeli pravočasnega zdravljenja tudi na primarni in sekundarni ravni," so še zapisali v sporočilu za javnost.moja