S tem namenom pripravljajo listo kandidatov za volitve v Evropski parlament in dokončujejo dogovor z nosilcem liste, proučujejo pa tudi možnosti skupnega nastopa s strankami s podobnimi programi, so po ponedeljkovi seji sveta stranke sporočili iz DeSUS-a.

Na seji so sprejeli tudi vse dokumente za kongres, ki bo 20. aprila v Ljubljani. Svet stranke je ob tem ugotovil, da se je stranka popolnoma organizirala na terenu, kjer deluje 91 lokalnih odborov, da se je kadrovsko popolnila in da je sprejela programska izhodišča glede na aktualna politična in gospodarska dogajanja v Sloveniji, so poudarili v sporočilu.

Osnovna programska izhodišča stranke se nanašajo na medgeneracijsko solidarnost, zagotavljanje pokojnin za varno in dostojno starost in optimizacijo javnega zdravstva.

Med izhodišči poudarjajo tudi uveljavitev razvojnega modela gospodarstva s poudarkom na malih in srednje velikih podjetjih z zagotovitvijo optimalnega davčnega okolja, prepoved prodaje državnega premoženja in zagotavljanje sredstev za domove za starejše, negovalne bolnišnice in za dnevne centre za starejše s prihodki od dividend javnih podjetij.

Opozarjajo še na debirokratizacijo in neodvisnost medijev, predvsem javne Radiotelevizije Slovenija.