V konicah je promet obstal. Foto: RTV SLO
V konicah je promet obstal. Foto: RTV SLO
Prometni policist
Tudi prometni policisti so bili nemočni. Foto: RTV SLO

Najhuje je na območju od Tivolske ceste proti železniški postaji in od Slovenske proti Dunajski cesti, kjer so nastajale večkilometrske kolone, ljudje pa so v avtomobilih in avtobusih na mestu obstali tudi po pol ure.

Podrobneje o spremenjenem prometnem režimu.
Zamude avtobusov
V jutranji in popoldanski konici so se zaradi močno povečanega prometa v okolici glavne avtobusne postaje pojavljale zamude v avtobusnem prometu (zamude do 30 minut), na progah, ki imajo obvoz, pa je bil ohromljen tudi ljubljanski mestni potniški promet (zamude od 30 minut do ene ure).

Pomoč varnostne ograje
Policistov razmere po njihovih besedah niso preveč presenetile, podobne zastoje v konicah pa pričakujejo tudi jutri. Drugih varnostnih posebnosti policija ni zaznala. Prizorišče zasedanja je močno zastraženo, na vmesnem pasu med voziščema so na Dunajski postavili visoko varnostno ograjo. Samo za usmerjanje prometa v Ljubljani skrbi 200 policistov.

Policija poziva k strpnosti
Policija voznikom priporoča, da pustijo avtomobile na obrobju mesta, v središču pa uporabljajo vzporedne ceste. Sicer pa policija poziva voznike k čim večji strpnosti.