Virant bo odločitev najprej sporočil Vogrinu. Stranka sicer svojemu poslancu poslanskega mandata ne more vzeti. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Virant bo odločitev najprej sporočil Vogrinu. Stranka sicer svojemu poslancu poslanskega mandata ne more vzeti. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Virant se je odločil, kaj z Vogrinom

Virant je sicer kmalu po volitvah napovedal, da bo svetu stranke predlagal, naj Vogrina pozove k odstopu s funkcije, če ta ne bo poravnal dolgov svojega podjetja. Z odločitvijo, ki jo je zdaj sprejel, bo, kot so sporočili iz stranke, najprej seznanil Vogrina, nato poslansko skupino, v sredo pa tudi svet stranke. Šele takrat bodo o njegovi odločitvi obvestili tudi javnost.

Braniselj: Stališče je precej ostro
Vodja poslanske skupine Rihard Braniselj je potrdil, da je z Virantovo odločitvijo že seznanjen, vendar o njej ni želel govoriti. Dejal je le, da je stališče predsednika stranke o tem vprašanju "precej ostro". Nadaljnji razvoj dogodkov pa bo po Branisljevih besedah odvisen tudi od stališča poslanske skupine, ki bo o tem razpravljala v torek, in sveta stranke v sredo, pa tudi od ravnanja Vogrina samega.

Vogrin z odločitvijo še ni seznanjen
Vogrin je dejal, da z Virantovo odločitvijo še ni seznanjen. Se je pa v četrtek pogovarjal s predsednikom stranke, ki mu je nakazal odločitev in napovedal, da mu jo bo poslal po elektronski pošti. Če je to že storil, Vogrin ne ve, saj je trenutno na terenu in danes še ni uspel priti do računalnika.

"V težavah dve tretjini slovenskih podjetij"
O tem, kako bo ravnal, če ga bo svet stranke pozval k odstopu, je po Vogrinovih besedah preuranjeno govoriti. Šele po svetu stranke bo razmišljal o nadaljnjem ravnanju. Trenutno pa ves svoj prosti čas namenja predvsem podjetju, ki ga je gradil 20 let. Kot poudarja, je namreč njegova prva skrb, kako to podjetje spet vrniti tja, kjer je bilo. Pri tem Vogrin opozarja, da sta po izjavi guvernerja Banke Slovenije v težavah dve tretjini slovenskih podjetij.

Vogrinu dolgujejo skoraj pol milijona
Kot je sredi marca pojasnil Vogrin, je podjetje Interles, ki se ukvarja z montažo oken in vrat in katerega solastnik je, že povrnilo 70 odstotkov dolgov, tako da dolguje manj kot 100.000 evrov. Ob tem je poudaril, da tudi njegovemu podjetju dolgujejo pol milijona evrov. Danes je povedal, da se jim vsak teden uspe poravnati še s kakšno stranko.

Vogrin je sicer sredi marca že dejal, da je preuranjeno napovedati, ali bo prestopil v drugo poslansko skupino, če bodo v stranki vztrajali pri svojem stališču. Na vprašanje, ali je že dobil ponudbo katere izmed strank, pa ni želel odgovoriti.

Virant se je odločil, kaj z Vogrinom