Policijski sindikat, ki ga vodi Radivoj Uroševič, vztraja pri pogajanjih z vlado o izpolnjevanju dogovorov iz let 2010 in 2012. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Policijski sindikat, ki ga vodi Radivoj Uroševič, vztraja pri pogajanjih z vlado o izpolnjevanju dogovorov iz let 2010 in 2012. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Virant je po pogajanjih pojasnil, da vladna stran računa na dogovor in prekinitev stavke PSS-ja, kaj bolj vsebinskega pa da v tem trenutku še ni mogoče povedati. Predsednik PSS-ja Radivoj Uroševič pa je poudaril, da bodo pri določenih stavkovnih zahtevah vztrajali.

Kot je dejal Uroševič, tudi v sindikatu sproti vrednotijo predloge, ki so na mizi, pogajanja pa tečejo naprej. v PSS-ju bodo tudi zahtevali, da se zadeve končajo z nekim konkretnim in kakovostnim stavkovnim sporazumom. "Kaj več bo verjetno znano v prihodnjih dneh," je dodal.

V skladu z današnjo odločitvijo sveta PSS-ja je sicer sprva za prejšnji petek napovedana zaostritev stavkovnih dejavnosti preložena do trenutka, ko bodo "ali trčili ob zid, ki se mu reče nerazumevanje", ali pa ko bodo člani sveta ocenili, da je izpogajan sporazum zadosten za konec stavkovnih dejavnosti.

Obe strani sta se sicer dogovorili, da do nadaljnjega javnosti ne bodo razkrivali podrobnosti pogovorov, da si tako ne bi oteževali položaja v pogajanjih.

Na mizi ves sveženj ukrepov
Kot je prejšnji teden dejal Uroševič, je za zdaj težko reči, s čim bi bili v sindikatu zadovoljni, saj se s predstavniki vlade pogajajo o celotnem svežnju ukrepov. Kljub preložitvi izvajanja stavkovnih dejavnosti pa Uroševič dopušča možnost, da se za to odločijo kdaj pozneje.

Policisti so zaostritev stavke napovedali prejšnji ponedeljek, ker naj vlada ne bi izpolnjevala rešitev iz sporazumov, podpisanih v letih 2010 in 2012. Zaostrena stavka bi se po navedbah sindikata najbolj poznala na mejnih prehodih, kjer bi poostrili nadzor.