Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po predlogu ministrstva za finance, ki je objavljen med vladnimi gradivi, naj bi se povračilo za prevoz na delo zvišalo z zdajšnjih 0,18 evra na 0,21 evra na kilometer. Za šest centov, na 0,43 evra, je medtem v vladnem gradivu predviden dvig zneska kilometrine za povračilo stroškov na službenem potovanju.

Dvig neobdavčenega zneska povračila stroškov za prevoz na delo je prejšnji teden ob napovedi delne regulacije cen pogonskih goriv – ta je začela veljati v torek – napovedal premier Robert Golob. Ukrep bo začel veljati 1. julija, ob tem pa bodo takrat po napovedih začeli veljati tudi drugi omilitveni ukrepi, s katerimi vlada obravnava krizo, ki so jo povzročile visoke cene naftnih derivatov.

Sorodna novica Avtoprevozniki bodo na avtocestah točili gorivo po isti ceni, kot bi ga zunaj avtocest

Tako se bo takrat zvišalo tudi povračilo zneska trošarin za prevoznike v javnem potniškem prometu, tako se bodo razbremenili tudi kmetje. Avtoprevozniki so se medtem z ministrom za infrastrukturo Bojanom Kumrom dogovorili, da bodo na avtocestnem križu, najverjetneje na Petrolovih črpalkah, tankali po enaki ceni, kot je ta zunaj avtocest. Podrobnosti dogovora za zdaj še niso znane.