Foto:
Foto:
Svetu KC-ja ni ustrezal noben kandidat.

Sergej Hojker bo tako ostal vršilec dolžnosti generalnega direktorja. Klinični center torej še vedno nima novega generalnega direktorja, nov razpis za ta položaj bodo objavili v 15 dneh.

V prihodnjih dneh bo tako objavljen nov razpis za delovno mesto generalnega direktorja KC, člani sveta pa so še sklenili, da bo prispele prijave tudi tokrat presojala razpisna komisija v isti sestavi kot pri prvem razpisu.

Razpisna komisija, ki jo je na seji sveta zastopal Mirko Bandelj, je ocenila, da trije med prijavljenimi kandidati, in sicer Vincenc Gajzer, Zvonko Hočevar in Matjaž Tavčar, ne izpolnjujejo vseh razpisnih pogojev.

Po ugotovitvah komisije pa naj ne bi nihče od petih prijavljenih kandidatov konkretno opredelil svojega odnosa do predloga zdravstvene reforme ter do KC-ja samega. Člani sveta tega mnenja komisije sicer niso želeli upoštevati kot relevantnega. Tako so dva kandidata, ki sta izpolnila razpisne pogoje - nekdanjega direktorja slovenjgraške Lesne Andreja Kokalja ter vodjo poslovno svetovalne hiše Be Solutions Tomaža Scharo - povabili, da se pred svetom na kratko predstavita in odgovorita na zastavljena vprašanja. Pogovor s člani sveta je Schara tudi opravil, Kokalj pa se na povabilo sveta ni odzval, zato so se člani o njegovi vlogi odločali na podlagi zbranih informacij.

O pristojnostih generalnega direktorja v strokovnem svetu
Člani sveta Kliničnega centra so sprejeli tudi spremembo statuta zavoda, ki bo generalnemu direktorju omogočila sklic seje strokovnega sveta, lahko pa bo predlagal tudi spremembo dnevnega reda. Precej burna je bila tudi razprava o predstojniku Kirurških klinik Bojanu Tršinarju, ki ga svet ni razrešil, ponudili pa so mu 15-dnevni rok za odgovore na očitke.