Dars zaradi obnovitvenih del ne pričakuje posebnih zastojev na gorenjski avtocesti. Foto: BoBo
Dars zaradi obnovitvenih del ne pričakuje posebnih zastojev na gorenjski avtocesti. Foto: BoBo

Upravljavec slovenskih avtocest Dars navaja, da bo promet vseskozi urejen po dveh zoženih pasovih v obeh smereh vožnje, krajše obdobje pa bosta izmenično zaprta priključka Kranj vzhod in Brnik.

V prvi fazi del, ki bo trajala od predvidoma 8. avgusta do 13. septembra, bodo obnovili vozišče avtoceste proti Jesenicam v razdalji 6,2 kilometra in prav tako tudi priključek Kranj vzhod proti Jesenicam (izvoz z avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri).

Med zaporo priključka Kranj vzhod proti Jesenicam, predvidoma od 8. do 30. avgusta, pa bo obvoz urejen po priključku Brnik.

V drugi fazi del, ki bo trajala predvidoma od 14. septembra do sredine oktobra, bo obnovljeno 4,9 kilometra vozišča avtoceste proti Ljubljani, pri čemer bosta zaradi preplastitve do 30. septembra izmenično zaprta priključka Kranj vzhod in Brnik proti Ljubljani. Obvoz bo v navedeni smeri urejen izmenično po priključkih Brnik in Kranj vzhod, ki sta med seboj oddaljena približno tri kilometre.

Zastojev naj ne bi bilo
Dars zaradi del ne pričakuje posebnih zastojev. Ti so mogoči le kratkotrajno med postavitvijo zapor v okviru posameznih delovnih faz.

Odsek med Kranjem in Brnikom po Darsovih navedbah prevozi v povprečju vsak dan nekaj več kot 36.000 vozil, od tega približno 1.300 tovornih.

"Na severni ljubljanski obvoznici, kjer od sredine junija ravno tako brez posebnih težav v prometu potekajo obsežna obnovitvena dela, je povprečni promet približno dvakrat večji, saj presega 70.000 vozil na dan, približno enak pa je na odseku Šentrupert–Vransko, kjer obsežna obnova poteka od sredine julija, le da je na tem odseku štajerske avtoceste v primerjavi z gorenjskim približno za štirikrat več tovornega prometa. Tudi na tem odseku promet med obnovo poteka brez večjih posebnosti," so zapisali na Darsu.