V nedeljo, 9. junija, bomo volivci izbirali evropske poslance in odgovarjali na vprašanja treh posvetovalnih referendumov. Foto: BoBo
V nedeljo, 9. junija, bomo volivci izbirali evropske poslance in odgovarjali na vprašanja treh posvetovalnih referendumov. Foto: BoBo

Uporabniki MMC-ja boste lahko v spletnih klepetih zastavljali vprašanja kandidatu posamezne stranke. Razvrstitev klepetov najdete na našem podportalu Evropske volitve 2024. Poleg tega smo pripravili še predstavitve list in vrsto poglobljenih tematskih prispevkov, ki so povezani z razumevanjem Evropske unije. Oglejte si tudi razlagalne videe z informacijami o Evropskem parlamentu. Vabljeni torej na naš podportal Evropske volitve 2024.

Televizija Slovenija pripravlja tri soočenja predstavnikov kandidatnih list na evropskih volitvah. Soočenja pripravljajo tudi na Radiu Slovenija v terminu Studio ob 17.00.

Kako bomo spremljali evropske volitve na RTV Slovenija

Evropske volitve: 6. junija veliko soočenje predstavnikov kandidatnih list

Sklepno dejanje predvolilnega dogajanja na RTV Slovenija bo veliko finalno soočenje predstavnikov kandidatnih list, ki prvič nastaja v sodelovanju med uredništvi Televizije Slovenija, Radiem Slovenija in rtvslo.si. Soočenje predstavnikov parlamentarnih kot zunajparlamentarnih strank in list bodo vodili trije voditelji – Manica J. Ambrožič (Televizija Slovenija), Aleš Kocjan (Prvi program Radia Slovenija) in Katja Štok (rtvslo.si). Neposreden prenos soočenja bo 6. junija na TV SLO 1 in na Prvem programu Radia Slovenija, v živo bomo razpravo spremljali tudi na MMC-ju.

Referendumi 2024

Hkrati na RTV Slovenija poteka tudi referendumska kampanja. Na spletni strani Referendumi 2024 smo novinarji MMC-ja pripravili poglobljene teme o vseh referendumskih vprašanjih in predstavili argumente tako zagovornikov kot nasprotnikov. Soočenja bodo pripravili na Televiziji in Radiu Slovenija.

Predvolilna soočenja, spletni klepeti in referendumske oddaje

Spletni klepeti na MMC-ju – od srede, 22. maja, do srede, 29. maja, ob 10. in 12. uri.

20. maj ob 20.00 na TV SLO 1
– Soočenje predstavnikov parlamentarnih strank na TV SLO. Voditeljica: Tanja Gobec.

22. maj ob 17.00 na Prvem programu Radia Slovenija – Studio ob 17.00: soočenje predstavnikov zunajparlamentarnih strank. Voditelja: Sandra Krišelj in Robert Škrjanc.

22. maj ob 20.00 na TV SLO 1–
Referendumska oddaja o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Voditelj: Igor E. Bergant.

27. maj ob 17.00 na Prvem programu Radia Slovenija - Studio ob sedemnajstih: predvolilno soočenje pred referendumom o uvedbi preferenčnega glasa. Voditeljici: Jolanda Lebar in Lucija Dimnik Rikić.

27. maj ob 20.00 na TV SLO 1–
Soočenje neparlamentarnih strank na TV SLO. Voditeljica: Katarina Veselič Golob.

29. maj ob 17.00 na Prvem programu Radia Slovenija
– Studio ob 17.00: soočenje predstavnikov parlamentarnih strank. Voditelja: Špela Novak in Tomaž Celestina.


30. maj ob 20.00 na TV SLO 1–
Referendumska oddaja o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo. Voditeljica: Erika Žnidaršič.

3. junij ob 17.00 na Prvem programu Radia Slovenija -
Studio ob 17.00: predvolilno soočenje pred referendumom o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Voditeljivi: Alenka Terlep in Eva Lipovšek.

3. junij ob 20.00 na TV SLO 1–
Referendumska oddaja o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor. Voditeljica: Tanja Starič.

5. junij ob 17.00 na Prvem programu Radia Slovenija: Studio ob 17.00: predvolilno soočenje pred referendumom o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo. Voditelja: Nataša Mulec in Jure Čepin.

6. junij ob 20.00
(TV SLO 1, Prvi program Radia Slovenija in rtvslo.si) – Veliko finalno soočenje na RTV Slovenija – vodili ga bodo Manica J. Ambrožič (TV SLO), Aleš Kocjan (Radio Slovenija) in Katja Štok (rtvslo.si)

Volilna nedelja

Volilno dogajanje bomo na volilni dan, 9. junija, novinarji MMC-ja spremljali od jutra pozno v noč, ko bomo poročali o rezultatih evropskih volitev v Sloveniji in v drugih državah Evropske unije, seveda pa bomo poročali tudi o rezultatih treh posvetovalnih referendumov. Analize izidov in posledice teh bodo sledili tudi v dneh po volitvah.

Na Televiziji Slovenija in Radiu Slovenija bodo dogajanje spremljali v nedeljskih informativnih oddajah, ki bodo v poznih popoldanskih urah še bolj poglobljene in obsežne. Posebno volilno oddajo bo na Televiziji Slovenija vodila Tanja Gobec, v sodelovanju z Igorjem E. Bergantom in Sašo Krajncem.

Tudi na Radiu Slovenija bodo na volilni večer spremljali dogajanje v volilnih štabih, poiskali odzive na rezultate ter analitično ovrednotili rezultate volilne nedelje.