Na vprašanje, ali se bo Rumpf prijavil na razpis, na Zavodu za blagovne rezerve niso dali konkretnega odgovora. Foto: BoBo
Na vprašanje, ali se bo Rumpf prijavil na razpis, na Zavodu za blagovne rezerve niso dali konkretnega odgovora. Foto: BoBo

Kandidati morajo pisne prijave z dokazili poslati do 4. decembra, izhaja iz razpisa, objavljenega v Delu. Kandidat mora imeti najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih in univerzitetno ali najmanj visoko strokovno izobrazbo s specializacijo ali magisterijem ali magistrsko izobrazbo (drugo bolonjsko stopnjo). Prijavi mora predložiti tudi program razvoja zavoda za celo mandatno obdobje. Izbrani kandidat bo moral pridobiti dovoljenje za dostop do tajnih podatkov stopnje tajnosti tajno.

Anton Zakrajšek je sicer zavod vodil od julija 2008. Z mesta direktorja se je poslovil v prvem valu epidemije, ko je bil Zavod RS za blagovne rezerve marca določen za nabavo zaščitnih sredstev v boju zoper covid-19 na nacionalni ravni. Pozneje je njegov namestnik Ivan Gale spregovoril za TV Slovenija o domnevnih nepravilnostih in političnih pritiskih pri nakupih zaščitne opreme in ventilatorjev. Vlada je Zakrajška razrešila 21. aprila na njegovo željo.

Takrat je vlada za v. d. direktorja zavoda imenovala nekdanjega direktorja Kobilarne Lipica Tomija Rumpfa.

Na vprašanje, ali se bo Rumpf prijavil na razpis, so na Zavodu za blagovne rezerve pojasnili, da je to njegova osebna odločitev. "Zato zavod za blagovne rezerve te informacije konkretno ne more niti potrditi niti zanikati," so zapisali.