Na kandidatni listi se je znašlo tudi nekaj prepoznavnih imen iz sveta športa in medijev. Foto: BoBo
Na kandidatni listi se je znašlo tudi nekaj prepoznavnih imen iz sveta športa in medijev. Foto: BoBo

Stranka bo volivcem ponudila svoje kandidate v vseh 88 volilnih okrajih. Predsednik stranke Marjan Šarec bo kandidiral na domačem terenu, v volilnem okraju Kamnik.

Med prepoznavnimi imeni so nekdanji poslanec Pozitivne Slovenije Brane Golubović, ki bo kandidiral v volilnem okraju Domžale II, nekdanji košarkar Dušan Hauptman, ki bo kandidiral v volilnem okraju Litija, nekdanji predsednik uprave Leka Vojmir Urlep, ki bo kandidiral v volilnem okraju Koper II.

Stranke oziroma liste, ki želijo sodelovati v predvolilnih oddajah in spletni klepetalnici RTV Slovenija, morajo za to izraziti pisni interes - rok za prijave se izteče ta četrtek, 26. aprila, opolnoči. Zamudniki ne bodo mogli sodelovati. Podrobnejši pogoji za sodelovanje, seznam in datumi predvolilnih oddaj so v Pravilih, objavljenih na naši spletni strani.

Na listi tudi obrazi iz medijskega sveta
Iz medijskega sveta so na listi novinarka Radia Slovenija Uršula Majcen (volilni okraj Škofja Loka I), nekdanji novinar in urednik na Radioteleviziji Slovenija in POP TV, zdaj pa direktor občinske uprave v Zagorju ob Savi Rudi Medved (volilni okraj Zagorje) ter nekdanji radijski voditelj in strokovnjak za družbene medije Matej Špehar (volilni okraj Vič-Rudnik III in IV).

Na kandidatni listi je tudi glavna inšpektorica na Inšpektoratu RS za delo Nataša Trček (volilni okraj Maribor I), inšpektor za šolstvo Alen Kofol (volilni okraj Radovljica I) ter kamniški svetniki Urban Bergant (volilni okraj Vič-Rudnik II), Igor Žavbi (volilni okraj Žalec I) in Karla Urh (volilni okraj Radovljica II).

Predsednik republike Borut Pahor je predčasne državnozborske volitve razpisal za 3. junij. Volilna kampanja se bo začela 3. maja. V boj za glasove nameravajo številne etablirane in nove stranke. Dozdajšnje javnomnenjske ankete Šarčevi stranki nakazujejo uvrstitev med prve tri stranke po številu glasov.