Foto:
Foto:

Ne vem, kakšen zakon bi morala vlada pripraviti, da bi bil Štrukelj zadovoljen.

Milan Zver, minister za šolstvo in šport
Zver o novem ZOFVI-ju

Usklajevane niso bile le umaknjene točke o financiranju zasebnih šol ter o ustanavljanju vzgojno-izobraževalnih centrov. Z novim predlogom so po ministrovih besedah "želeli podati roko tistim, ki so nasprotovali zakonu".

Poleg tega je bil namen vlade poskrbeti, da bi novela čim prej zaživela v praksi, je dodal Milan Zver. Minister je izrazil presenečenje, da je opozicija po prvotnih pozitivnih odzivih napadla vlado in zahtevala dodatno usklajevanje s socialnimi partnerji, saj so zakon usklajevali vse leto.

Po letu dni usklajevanj še vedno neusklajeni
Zver se je začudil nad stališči glavnega tajnika Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ) Branimirja Štruklja ter poslancev Slabka Gabra (samostojni poslanec) in Barbare Žgajner Tavš (SNS).

Sprejem novele je ključen zaradi pravočasne uvedbe bolonjske stopnje izobrazbe za učitelje in vrste drugih ukrepov kot npr. "protipedofilski " člen. Poleg tega je večina členov že bila usklajenih na številnih strokovnih razpravah in na štirih razpravah v sklopu državnega zbora, je dodal Zver.

Intervju z glavnim tajnikom Sviza Branimirjem Štrukljem: 1. del in 2. del.

SNS poziva Zver k podpori njihove novele
V SNS-u ostro nasprotujejo zavajajočim izjavam resornega ministra, Zvera. Ministru predlagajo, da ponovno pozorno in pri polni zavesti preuči predlagano novelo poslanske
skupine SNS in jo podpre, z vladnimi predlogi pa naj ponovno poišče pot do usklajevanj, argumentacij in sprejemanja drugačnih, strokovno podkrepljenih stališč.

R. B.

Ne vem, kakšen zakon bi morala vlada pripraviti, da bi bil Štrukelj zadovoljen.

Milan Zver, minister za šolstvo in šport
Zver o novem ZOFVI-ju