Radovan Gačič je bil zadovoljen s predstavo le v zadnjih dveh nizih. Foto: www.alesfevzer.com
Radovan Gačič je bil zadovoljen s predstavo le v zadnjih dveh nizih. Foto: www.alesfevzer.com

Na prvi letošnji medsebojni tekmi so pred svojimi navijači slavili kamniški odbojkarji, ki Ljubljančanom pred polno dvorano niso prepustili niti niza. Toda po tej tekmi je Nik Mujanović zapustil kamniško ekipo, pozneje se je poškodoval še Črtomir Bošnjak in končal letošnjo sezono.

Številni so menili, da se bo težko kosal s tekmecem, ki je med dvema derbijema nabiral izkušnje tudi v Ligi prvakov, a tekma je pokazala nasprotno. Bili so popolnoma enakovreden tekmec, imeli priložnosti tudi za zmago, toda v zaključku so odločile malenkosti in izkušnje oranžnih zmajev. Predvsem nekdanjega reprezentanta Alena Šketa, ki tekme ni začel, ko pa je vstopil v igro, je bil glavni motor domače ekipe.

Jan Pokeršnik je prispeval 14 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Pokeršnik je prispeval 14 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Gostom je lahko žal za zamujene priložnosti. Že v prvem nizu bi si lahko priigrali boljše izhodišče, saj so imeli dve zaključni žogi za vodstvo z 1:0. A dve napaki in dve točki izkušenega Nikole Gjorgieva, drugo je dosegel z asom, s katerim je niz končal, so vodstvo zagotovile gostiteljem (26:24).

ACH je bolje začel tudi drugi niz, povedel z 10:5, toda nato so Kamničani s servisi Uroša Planinšiča izenačili, nato pa v nadaljevanju storili manj napak, kar jim je prineslo izenačenje (25:19).

Dobro igro so nadaljevali in dobili tudi tretji niz s 25:18. Domačemu trenerju je z menjavami vendarle uspelo vzpostaviti ravnotežje. Pri tem je imel glavno vlogo Šket, bolje so zaigrali tudi drugi. Priborili so si peti niz in hitro povedli s 7:2, toda gostje se niso predali, jih na deseti točki ujeli, takoj zatem pa po točki Tomislava Mitrašinovića povedli. Blok Danijela Koncilje je prednost vrnil na stran ACH-ja, Šketov blok je prednost povečal, Šket pa je bil tisti, ki je z napadom tudi zaključil tekmo.

Šket in Jan Pokeršnik, oba nekdanja reprezentanta, sta bila s 14 točkami najučinkovitejša v domači vrsti, Pokeršnik je tako kot Koncilja dosegel tudi štiri bloke. Na drugi strani je Lazaro Brunet dosegel 22 točk, Mitrašinović pa 19.

Gačič: Zdaj smo tam, kjer želimo biti
"Resnično smo že na koncu z energijo. Želel sem si, da bi po dobljenem prvem nizu tekmo čim prej končali, vendar smo v drugem in tretjem nizu preveč padli, Kamničani so začeli tudi bistveno bolje servirati. Mi se najprej nismo dobro odzvali, toda na začetku četrtega niza se je zgodila ključna zadeva, namreč ko smo jim pobegnili, gostje niso odgovorili. Na tem valu, čeprav na koncu z močmi, smo le prišli do zmage. Zdaj smo tam, kjer želimo biti. Naredili bomo vse, da tu tudi ostanemo," je po tekmi dejal domači trener Radovan Gačič.

Kašić: Glede na stanje, v katerem smo, smo odigrali dobro tekmo
"Z razmeroma slabo igro smo imeli v prvem nizu priložnost, da ga vseeno dobimo. Po njem smo odigrali dva zelo dobra niza, potem pa smo imeli težave z zbranostjo, utrujenostjo, vendar smo vseeno še imeli priložnost za zmago. Ne želim govoriti o tem, da smo brez dveh igralcev, ki sta na začetku sezone veliko pomenila za našo ekipo, je pa dejstvo, da je zdaj naš trening slabši. Glede na stanje, v katerem smo, smo odigrali dobro tekmo. Žal mi je, da smo izgubili, veseli pa me, da se je ekipa borila in da se tudi po zaostanku 0:5 v petem nizu ni predala," je imel mešane občutke gostujoči trener Mladen Kašić.

ACH Volley dobil napet odločilni niz proti Calcitu v Tivoliju

1. A DOL (M), 14. krog:
ACH VOLLEY - CALCIT VOLLEY
3:2 (24, -19, -18, 18, 13)

ACH Volley: Kržič, Satler, Šket 14 (1 as, 2 bloka), Najdič 1 (1 blok), Marovt 7 (2 bloka), Šen 1, Koncilja 12 (1 as, 4 bloke), Kovačič, Gjorgiev 8 (1 as, 1 blok), Sešek 7 (1 blok), Pokeršnik 14 (1 as, 4 bloke), Videčnik 6 (2 bloka).

Calcit Volley: Planinšič 3 (1 as, 2 bloka), Vinkovič, Lazar 1 (1 as), Karadža Pevc, Košenina, Nikolić 7 (3 bloke), J. Okroglič 11 (1 as, 2 bloka), Mitrašinović 19 (1 as, 2 bloka), Brunet 22 (1 blok), Oman, Bakonji, Pavlovič 7 (3 bloke).


HIŠA NA KOLESIH - MERKUR MARIBOR
0:3 (-21, -23, -18)

Hiša na kolesih: Andovski, Nanut, Peruničić 15 (2 asa, 1 blok), Tučen 8 (5 blokov), Fajfar, Snedec, Šikanič 2 (1 blok), Mali 6 (1 as), Adžović, Jovović 15 (1 as, 1 blok), Zalokar, Jančič.

Merkur Maribor: Fužir, Vodušek, Pernuš, Adžović, McConnell 21 (3 ase, 1 blok), Valenčič 5, Bračko 15 (5 asov), Kržič 8 (2 bloka), Donik, Fink 5 (1 as, 3 bloke), Novak.


KRKA - PANVITA POMGRAD
0:3 (-20, -17, -17)

Krka: Jarvis 2 (1 as), G. Erpič 1, Kocjančič, Kosmina 8, Bregar 2 (1 blok), Kožar 1 (1 blok), Pulko 7 (1 as), U. Erpič, Lindič, Kern 4 (2 bloka), Rojnik 8 (1 blok), Jakše.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 23 (6 asov, 1 blok), Šormaz 12 (1 as, 3 bloke), Drvarič 4 (3 ase, 1 blok), Vrabl, Suhadolnik 1, Legen 2, Bedrač 5 (1 blok), Novak, Mirković 11 (1 as).


ALPACEM KANAL - FUŽINAR SIJ METAL
3:0 (23, 13, 16)

Alpacem Kanal: Kodrič 6 (1 as), Stojanovič, Cafuta 9 (1 as, 4 bloke), Jakovac, Karnel, Godnič 1, Kavčič, Maretič, G. Okroglič, Blazsovics 11 (3 ase, 1 blok), Vrtovec 8, V. Ranc 13 (1 as, 1 blok).

Fužinar Sij Metal: Pušnik 13, Križanič 2 (1 blok), Lednik, Robida 4, D. Ranc 3 (1 blok), Stojanov 1 (1 as), Libnik, Javornik 2 (1 blok), Plesec 9 (1 as), Podričnik, Drevenšek, Zmagaj, Hribernik.


Vrstni red: ACH in Calcit po 38, Merkur Maribor 24, Hiša na kolesih Triglav 21, Panvita Pomgrad 17, Fužinar 15, Alpacem Kanal 9, Krka 6.