Lou Jeanmonnot je prvič zmagala v svetovnem pokalu. Foto: EPA
Lou Jeanmonnot je prvič zmagala v svetovnem pokalu. Foto: EPA

Anamarija Lampič je bila tekaško spet odlično razpoložena, zaostanek v cilju je bil minuta in 24 sekund. Za slovenski tabor se je tako izteklo dokaj solidno, potem ko je po dveh streljanjih kazalo zelo slabo. Najboljša je bila po štirih kazenskih krogih Anamarija Lampič na 49. mestu. V zadnjih dveh kilometrih in pol je Gorenjka blestela v smučini in napredovala za 24 mest.

Poloni Klemenčič se strelska postanka nista posrečila, saj je imela pet zgrešenih strelov, s skoraj tremi minutami zaostanka je končala na 72. mestu. Višje je segla njena sestrična Živa Klemenčič, ki je zgrešila le en strel in osvojila 63. mesto.

Mlada Lena Repinc, ki je v petek zelo dobro nastopila na individualni tekmi (34. mesto in prve točke v karieri), je bila s tremi zgrešenimi streli 83.

25-letna Lou Jeanmonnot je prvič zmagala na posamičnih tekmah svetovnega pokala, ima pa še štiri zmage s francosko štafeto. Danes je bila na strelišču brezhibna, drugouvrščeno Karoline Offigstad Knotten je ugnala za dobrih osem sekund. Tretja je bila Juni Arnekleiv. Obe Norvežanki sta imeli po en zgrešen strel.

Karoline Offigstad Knotten si v skupnem seštevku svetovnega pokala vodstvo deli z danes četrtouvrščeno Nemko Franzisko Preuss. Obe sta osvojili po 125 točk.

V novi sezoni bo kot lani sedem sprintov za svetovni pokal, naziv najboljše sprinterke med lovkami na smučeh brani Nemka Denise Hermann-Wick.

Na sprintu od Slovenk do točk le Anamarija Lampič
Sprint (Ž):                         * 
 1. L. JEANMONNOT  FRA     14:58,5 (0)
 2. K. O. KNOTTEN  NOR         8,5 (1)
 3. J. ARNEKLEIV   NOR        +9,3 (1)
 4. F. PREUSS      NEM        18,3 (2)
 5. V. VOIGT       NEM        20,0 (1)
...                                   
25. A. LAMPIČ      SLO      1:24,1 (4)
63. Ž. KLEMENČIČ   SLO      2:36,5 (1)
72. P. KLEMENČIČ   SLO      2:58,8 (5)
83. L. REPINC      SLO      3:27,7 (3)
                                      
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi