Franziska se je v svoji karieri trikrat povzpela na oder za zmagovalke. Foto: EPA
Franziska se je v svoji karieri trikrat povzpela na oder za zmagovalke. Foto: EPA

Pravila v avstrijski smučarski zvezi (ÖSV) namreč ne dovoljujejo ljubezenskih razmerij med trenerji in tekmovalci.

26-letna Tirolka, ki se je do zdaj v svetovnem pokalu trikrat zavihtela na oder za zmagovalce (v paralelnem slalomu, kombinaciji in superveleslalomu), zatrjuje, da ob razhodu z reprezentanco ni zamer.

"Slediti svojemu srcu včasih pomeni, da se odločiš za nove poti, pri čemer pogosto zapustiš svojo cono udobja in s pogumnimi koraki slediš svojemu notranjemu občutku ter ostaneš zvest samemu sebi," je zapisala Gritsch na Instagramu.

"Zaradi odnosa med mojim zaupanja vrednim trenerjem v ÖSV-ju, Florianom Stenggom, in mano se najino sodelovanje znotraj avstrijske ekipe ni moglo nadaljevati, kar je meni osebno zelo pomembno, zato sva se skupaj odločila, da nadaljujeva najin skupni ljubezenski projekt."

Potem ko je bila oznanjena zveza med Gritsch in Stenggom, je avstrijska zveza trenerju ponudila mesto v mladinski reprezentanci, a je ponudbo zavrnil, poroča Kleine Zeitung.

Še vedno bo nastopala pod avstrijsko zastavo

Ker ne smeta sodelovati znotraj reprezentance, se je zaljubljeni par zato odločil za samostojno pot.

Gritsch bo sicer še vedno nastopala pod avstrijsko zastavo, a bo morala sama organizirati priprave, trener pa se bo moral odreči plači in uporabi avtomobila.

"O tej določitvi sem dobro premislila, s tem korakom pa bi rada nadaljevala športno pot, pri čemer si želim nadvse pozitivnih impulzov za nadaljnjo kariero."

"Veselim se že prihajajočih izzivov, treningov in tekem, se pa tudi zavedam dodatnih izzivov, kot so organizacija treningov in priprave na tekme. Kljub temu pa sem prepričana, da če si pripravljen sprejeti izzive in pogumno slediti svojemu srcu, si na pravi poti," je še zapisala.

Gritsch je v preteklosti že dvigovala prah v avstrijski reprezentanci, ko se ni želela cepiti proti covidu-19.