"Iskreno povedano sem utrujen od vsega tega. Rekel bi, da je bil zanj trikrat več truda kot kot za Aleksa v njegovi vlogi. Če to ni dovolj, potem bo težko. S strokovnega vidika pri podpori je bilo zanj na dirki 100-odstotno. Nisem pripravljen dodati ničesar več. Naredili smo, kar smo lahko, in to je to."

Odziv športnega direktorja Bernieja Eisla na zapise v nizozemskih medijih, da je bil Cian Uijtdebroeks v času zlasti Dirke po Španiji tarča ustrahovanja v ekipi Bora hansgrohe.

Po pisanju AD-ja naj bi mladega Belgijca ekipni sotekmovalci zbadali, ker je
Po pisanju AD-ja naj bi mladega Belgijca ekipni sotekmovalci zbadali, ker je "kolesarski piflar" in nergač. Foto: ASO/Oman Cycling Association/Pauline Ballet

Nekdanji kolesar in zdaj direktor pri nemški ekipi je bil namreč v času La Vuelte 23 zadolžen za mladega belgijskega kolesarja, ki je nedavno enostransko predčasno prekinil pogodbo in nato že sklenil novo 4-letno pogodbo z nizozemsko ekipo, ki se bo po novem letu imenovala Visma Lease A Bike.

Eisel odločno zanika kakršnekoli zbadljivke in žaljenje, kaj šele ustrahovanje 20-letnika, ki je v Španiji vozil prvo tritedensko dirko v karieri, med katero pa se je zapletel v interni boj s kapetanom Aleksom Vlasovom. Rus ga je namreč prav zadnji dan boja za skupno razvrstitev prehitel in ga s 7. potisnil na skupno 8. mesto.

Sorodna novica Primer "Cian Uijtdebroeks" razburkal začetek zimskih priprav

AD: V ekipi spletkarili proti Belgijcu

Primer Cian Uijtdebroeks je razburkal kolesarske vode, ravno ko ekipe svetovne serije začenjajo zimske priprave na sezono 2024. Eisel se je v klicu iz Palme de Mallorce za GCN odzval na zapis v nizozemskem časniku AD.

"Bil je ustrahovan. Med Vuelto je na primer obstajala tudi pogovorna skupina 'Anti-Cian', v kateri ni bil sam, da so lahko o njem spletkarili. To je res preveč otročje. V tej ekipi se sploh ni počutil domače," so zapisali pri AD-ju, kaj naj bi predstavljalo utemeljen razlog za prekinitev pogodbe z nemško ekipo.

Mednarodna kolesarska zveza je medtem le na kratko sporočila, da spremlja zadevo. Medtem je Uijtdebroeks namesto na Majorki, zdaj v provinci Alicante, kjer začenja priprave z nizozemsko ekipo.