Christian Eriksen v bolniški postelji. 29-letni Danec se je še enkrat rodil.  Foto: EPA
Christian Eriksen v bolniški postelji. 29-letni Danec se je še enkrat rodil. Foto: EPA

Devetindvajsetletni nogometaš Interja iz Milana se je v 43. minuti tekme proti Finski nenadoma zgrudil in izgubil zavest, zato ga je medicinsko osebje na igrišču več minut oživljalo, preden so ga prepeljali v bolnišnico. Pozneje so potrdili, da je doživel zastoj srca.

V četrtek so reprezentantu vstavili srčni spodbujevalnik, napravo, ki pomaga uravnavati srčni ritem. Zdravniške preiskave so pokazale, da je to najboljša rešitev za športnika, ki je doživel srčni zastoj.

Tekmo z Belgijo prekinili v 10. minuti
Na Eriksena so se spomnili tudi njegovi soigralci, tekmeci in gledalci na četrtkovi tekmi skupinskega dela tekmovanja z Belgijo. Simbolično so v 10. minuti (Eriksen ima na dresu to številko) tekmo za nekaj trenutkov prekinili, nogometaši so žogo poslali v avt, potem pa so igralci obeh ekip, vodstvo reprezentanc in vsi gledalci s ploskanjem posredovali pozitivno sporočilo in mu zaželeli hitro okrevanje.

Eriksen: Glede na okoliščine se počutim zelo dobro.
Danes je DBU sporočil, da Eriksen ni več v bolniški oskrbi. Operacija, s katero so mu vstavili spodbujevalnik, je bila uspešna, Eriksen pa je že obiskal soigralce v pripravljalnem taboru, preden je odšel v domačo oskrbo.

"Hvala za številne izraze podpre. Neverjetno je bilo to videti in doživeti. Operacija je bila uspešna, glede na okoliščine pa se počutim zelo dobro," je navijačem sporočil Eriksen.