"Ne morem skriti solz sreče. Res sem zelo vesela, čeprav ne vem, kje sem imela glavo na tej tekmi. Uživala sem v skokih in prikazala dva vrhunska ob pravem času.

"To je poseben trenutek in res mi je žal, da tu ni navijačev. Verjamem pa, da so vseeno dihali z mano."

Sorodna novica Nika Križnar zmagala na Ljubnem, Ema Klinec tretja, pet Slovenk med 15!

"Če sem iskrena, sem bila danes povsem izgubljena, tako kot že dolgo ne. Po drugi strani pa sproščena. Pri prvem skoku niti ne vem, kaj sem naredila, da mi je tako dobro uspel. Najbrž sem se zgolj sprostila in uživala v skokih. Upam, da tako dobre skoke prenesem tudi na jutrišnjo tekmo."

Presrečna in raztresena zmagovalka prve od dveh tekem premierne silvestrske turneje na Ljubnem Nika Križnar je osvojila prve stopničke zime in dosegla tretjo zmago za svetovni pokal v karieri ter je v izvrstnem položaju, da osvoji zlato sovo za prvo zmagovalko nove praznične turneje, ki jo FIS zdaj prvič organizira tudi za najboljše smučarske skakalke.

Pogovor z Niko Križnar po zmagi na Ljubnem

"Če sem vesela zase, sem še toliko bolj za Niko. Res se je trudila celotno sezono za stopničke, zdaj pa je zmagala. Deliti si stopničke na domačem terenu s sotekmovalko je res za kapo dol. Jutri gremo naprej," je za TV Slovenija dejala Ema Klinec, ki je končala na tretjem mestu.

"Trener mi je dejal, da je bil tudi prvi skok dober, tako da sem vesela. Glede na vse, torej da sem imela nižje zaletišče in toliko dodatka za veter, se mi zdi, da je to super rezultat. Seveda sem zadovoljna, sploh pa za sostanovalko Niko, ki je zmagala, in Emo, ki je bila druga. Odlično se razumemo, vedno se podpiramo in upam, da bo šlo tako naprej," je za TV Slovenija dejala tretja skakalka letošnje zime Urša Bogataj.

Vir: Televizija Slovenija.