Sebastian Vettel in Lewis Hamilton v pogovoru pred začetkom nedeljske dirke za VN Bahrajna v Manami. Foto: EPA
Sebastian Vettel in Lewis Hamilton v pogovoru pred začetkom nedeljske dirke za VN Bahrajna v Manami. Foto: EPA

Vettel, ki je v letošnji sezoni dobil dve od štirih dirk, lovi že 4. naslov svetovnega prvaka. Po zmagi v Bahrajnu ima odlični Nemec pred najbližjim zasledovalcem, Kimijem Räikkönenom, 10 točk naskoka. Hamilton na tretjem mestu za aktualnim svetovnim prvakom zaostaja za 27 točk. Toda Britanec je prepričan, da se 25-letnik iz Heppenheima ne bo tako zlahka sprehodil do novega naslova.
Red Bull pokazal veliko šibkih točk
"Zdi se, da Seb vedno zmaga v Bahrajnu, zato nad zmagovalcem prejšnje dirke nismo bili presenečeni. Toda prepričan sem, da Vettel na preostalih dirkah ne bo tako prevladoval, saj je imel Red Bull na nekaterih kvalifikacijskih treningih že kopico težav in je pokazal veliko šibkih točk," je dejal Hamilton, ki je z začetkom letošnje sezone pri novem moštvu sicer zadovoljen, a se hkrati zaveda, da bi se lahko pri Mercedesu odrezali še precej bolje.
Negativno spremenil v pozitivno
V Manami so bili pogoji za dirkanje zelo težki. Bilo je izjemno vroče, obraba gum je bila visoka. Hamilton je prepričan, da je bila dirka za VN Bahrajna za Mercedes ena najtežjih, če ne celo najtežja preizkušnja v letošnji sezoni. "Imeli smo veliko težav z dirkalnikom. Ves konec tedna smo pravzaprav imeli težave, tako da sem s 5. mestom, potem ko sem dirko začel z 9. štartnega položaja, zelo zadovoljen," je dejal svetovni prvak iz leta 2008.
Sklenil je: "Negativno sem spremenil v pozitivno. Zdaj imam dve drugi in dve peti mesti. Ko sem se pridružil tej ekipi, sem pričakoval precej slabši uvod v sezono."