Derbi med Olimpijo in Muro se je v Stožicah končal z 0:0. Foto: www.alesfevzer.com
Derbi med Olimpijo in Muro se je v Stožicah končal z 0:0. Foto: www.alesfevzer.com

Za obe ekipi je bila to generalka pred četrtkovima evropskima preizkušnjama; Olimpija se bo doma pomerila z Zrinjskim iz Mostarja, Muro pa v drugem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo v Fazaneriji čaka danski Aarhus.

Filipović zadel iz prepovedanega položaja
Prvi razburljiv trenutek v Stožicah se je zgodil v 7. minuti. Milimetri pri nedovoljenem položaju Andrije Filipovića so Muro ločili od zadetka. Na prvo priložnost so morali domači navijači na tribunah čakati do 20. minute. Ob slabem posredovanju obrambe Mure in vratarja Matka Obradovića se je v dobrem položaju znašel Jan Gorenc, ki pa ni prišel do strela oziroma zaključka. Do konca prvega dela sta imeli obe ekipi še nekaj polpriložnosti. V 40. minuti je Filipović meril malce previsoko, tik pred odmorom pa je Đorđe Ivanović poskusil še s strelom z roba kazenskega prostora, a je vratar Mure ukrotil njegov poskus.

Žižek in Bobičanec zapravila lepi priložnosti
Drugi polčas se je začel z dvema streloma na vsaki strani ‒ Enrik Ostrc je streljal preveč po sredini, podobno kot Žiga Kous v naslednjem napadu na drugi strani. Eno najlepših priložnosti na tekmi oziroma kar dve v nekaj sekundah pa je imel Kevin Žižek v 56. minuti. Njegov prvi poskus, ki se mu ni najbolje posrečil, je domači vratar Žiga Frelih ubranil, pri drugem je žoga zletela mimo ljubljanskih vrat. Do konca tekme je imela Mura še dve zreli priložnosti. V 71. minuti je bil Žižek preveč sebičen, dve minuti pozneje po hudi napaki domačega čuvaja mreže pa je Luka Bobičanec z desne strani popolnoma neovirano streljal krepko prek vrat.

Razburljiv derbi v Stožicah, a brez zadetkov
Nogometaši CB24 Tabora Sežane so pod vodstvom novega trenerja Gorana Stankovića, ki je nasledil Maura Camoranesija, vknjižili drugo zmago v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši CB24 Tabora Sežane so pod vodstvom novega trenerja Gorana Stankovića, ki je nasledil Maura Camoranesija, vknjižili drugo zmago v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Sežanci do treh točk, Kidričani do prvega zadetka v sezoni
V prvi tekmi dneva so Sežanci kljub igralcu manj v 34. minuti povedli (1:0). Napadalec Gvineje Bissau Aldair Adulai Djalo Balde se je v kazenskem prostoru dokopal do žoge, Nemanja Jakšič ga je spotaknil, sodnik pa je pokazal na belo točko. 11-metrovko je zanesljivo izvedel Mario Babić.

V drugem polčasu so gledalci na tribunah videli tri zadetke. Svojega prvega v Sežani je dosegel Djalo Balde v 61. minuti, na 2:1 je petnajst minut pozneje znižal Filip Kukuličić, za katerega je bil to tudi prvi zadetek v dresu Aluminija, odločitev o zmagovalcu pa je zapečatil Marsel Stare v 88. minuti iz hitrega protinapada.

Kidričani so v Sežani dosegli prvi zadetek v sezoni.

Zadetki s tekme Tabor Sežana - Aluminij

Koper do preobrata v Novi Gorici
Tudi Koper je do zmage v Novi Gorici prišel z igralcem manj. Gorica je povedla, in to iz prve prave priložnosti. Nigerijec Kehinde Mathias Oyewusi je lepo sprejel podajo Luke Volariča, se spretno otresel koprske obrambe in z natančnim strelom premagal vratarja Ivana Vargića.

Veselje domačih gledalcev ni trajalo dolgo. Po kotu Dareta Vršiča je Timotej Dodlek najprej zadel vratnico, odbito žogo pa je s pomočjo Žana Žužka spravil v mrežo. Žužek se je žoge ravno toliko dotaknil, da ji je spremenil smer in se vpisal med strelce.

Sledil je koprski preobrat, kar trije goli so padli po podajah iz kota. Dva zaporedna gola je dosegel Nardin Mulahusejnović, tretjega pa je zadel Stefan Stevanović.

Končni izid tekme je postavil Žužek z avtogolom v 86. minuti. To je bil že njegov peti zadetek v treh tekmah, a sta bila dva avtogola.

Koprčani dobili primorski derbi v Novi Gorici

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

OLIMPIJA ‒ MURA 0:0

Olimpija Ljubljana: Frelih, Samardžić, Ivanović (68./Blagaić), Ljaskov, Ostrc, Bosić (59./Kurež), Fink, Korun, Elšnik, Bagarić (59./Kapun), Caimacov (88./Kadrić).

Mura: Obradovič, Kous, Gorenc, Šturm, Karničnik, Kozar, Kouter, Maruško (46./Bobičanec), Horvat, Filipović, Žižek (94./Cipot).

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)

Analiza po tekmi Olimpija – Mura

CB24 TABOR SEŽANA ‒ ALUMINIJ 3:1 (1:0)
400; Babić 34./11-m, Djalo Balde 61., Stare 88.; Kukuličić 77.
RK: Stančič 29./Tabor Sežana

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Nemanič, Zebić, Ristić, Denis, Krivičić (73./Sever), Babić (79./Rovas), Mihaljević, Stančič, Grobry, Djalo Balde (78./Stare).

Aluminij: Janžekovič, Ploj, Jakšić, Azemović, Pantalon, Horvat, Čermak, Klepač, Grajfoner (64./Kukuličić), Pečnik (70./Matjašič), Bosilj (70./Maletić).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


GORICA ‒ KOPER 2:4 (1:1)
300; Oyewusi 36., Žužek 86./ag.; Žužek 41., 51., Mulahusejnović 60., Stevanović 65.
RK: Čirjak 29./Koper

Gorica: Likar, T. Kavčič, M. Kavčič, Tomiček (45./Hodžić), Bardanca Florez, Cvijanović, Volarič, Grudina, Marinič (62./Begić), Smajlagić (62./Jermol), Oyewusi.

Koper: Vargić, Jozinović (70./Palčič), Mišić, Pejić, Cerovec, Vršič (70./Vošnjak), Dodlek (85./Jelić Balta), Žužek, Stevanović (76./Bešir), Mulahusejnović (85./Vekić), Čirjak.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Odigrano v soboto:

MARIBOR ‒ BRAVO 4:1 (3:0)
Matko 34., Mešanović 37., Mitrović 41., Mlakar 81.; Nukić 79.

Maribor: Jug, Klinar (75./Viler), Koblar, Mitrović, Milec, Cretu, Dervišević, Požeg Vancaš, Matko (75./Kotnik), Mešanović (86./Kramarič), Tavares (67./Mlakar).

Bravo: Vekić, Trontelj, Brekalo, Drkušić, Kurtovič, Žinko (86./Maher), Agboyi (86./Kim Chamwoo), Ogrinec, Nukić, Kancilija (60./Kidrič), Šego (72./Žugelj).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


CELJE ‒ DOMŽALE 1:2 (0:2)
380; Zaletel 69.; Podlogar 24., Kolobarić 29.
RK: Ćalušić 73./Celje

Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Zaletel, Kadušić, Vrbanec, Štravs (65./Novak), Lotrič, Kuzmanović (65./Dangubić), Kerin (87./Koritnik), Božić.

Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Vuklišević, Žinić, Husmani, Svetlin (75./Kim), Pišek, Ibričić, Podlogar (86./Mavretič), Kolobarić (91./Mujan).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)

Lestvica:                             
MARIBOR               3  2 1 0  8:2  7
MURA                  3  2 1 0  5:0  7
BRAVO                 3  2 0 1  7:6  6
CB24 TABOR SEŽANA     3  2 0 1  4:4  6
KOPER                 3  1 1 1  5:4  4
DOMŽALE               3  1 1 1  4:4  4
OLIMPIJA              2  0 2 0  1:1  2
CELJE                 3  0 1 2  1:4  1
GORICA                2  0 0 2  3:8  0
ALUMINIJ (-2)         3  0 1 2  1:6 -1