Tadej Čimžar. Foto: www.alesfevzer.com
Tadej Čimžar. Foto: www.alesfevzer.com

30-letni napadalec je v minuli sezoni po podatkih za Ljubljančane odigral 39 tekem v vseh tekmovanjih.

V Ligi IceHL, je Čimžar na skupno 35 tekmah v rednem delu vknjižil 23 točk, v končnici pa je na sedmih tekmah zbral 8 točk. Z Olimpijo se je veselil tudi naslova državnega prvaka.

Kariero je Čimžar začel pri kranjskem Triglavu in jo nadaljeval pri Jesenicah, od koder se je v sezoni 2019/20 preselil h Katovicam na Poljsko. Član Olimpije je od sezone 2020/21. Za reprezentanco, za katero je prvič zaigral v sezoni 2018/19, je doslej zbral 33 tekem.

Tudi Erving podaljšal pogodbo
Finski branilec Joona Erving je podaljšal sodelovanje s SŽ Olimpijo. 27-letnik bo tako še eno tekmovalno obdobje član zmajev.

Erving je k Olimpiji prišel pred začetkom pretekle sezone in na 33 tekmah v rednem delu Lige IceHL prispeval deset točk. Na sedmih tekmah končnice nato ni dosegel točke. Šest tekem je odigral tudi v državnem prvenstvu, na petih v končnici pa se trikrat vpisal med strelce ali podajalce.

Finski branilec je kariero začel pri Kärpätu, v domovini je igral tudi za Isalmen PK in JYP iz Jyväskyläja. Vmes je igral tudi na Švedskem za Asplöven, pred prihodom v Ljubljano pa še tri sezone za slovaški Poprad.

Pri SŽ-ju Olimpiji so se v zadnjih dneh okrepili s Kanadčanom Anthonyjem Morronejem, Nejcem Stojanom in podaljšali pogodbe z Miho Zajcem, Žanom Usom, Nikom Simšičem, Žigo Pancetom ter Kristjanom in Markom Čeponom.