Miha Brus je izkoristil power play in znižal zaostanek na -1 (3:2), a za povratek Jeseničanov v Asiagu je zmanjkalo časa. Foto: BoBo
Miha Brus je izkoristil power play in znižal zaostanek na -1 (3:2), a za povratek Jeseničanov v Asiagu je zmanjkalo časa. Foto: BoBo

Ta je v 51. minuti izkoristil natančno podajo Colina Wesleyja Longa in matiral nemočnega Roka Stojanoviča. Gostitelji so sicer povedli v 17. minuti, ko je v igri z igralcem več na ledu zadel Michele Stevan. Mreži sta v drugi tretjini mirovali, v zadnji pa so gledalci videli še štiri zadetke - po dva na vsaki strani.

Najprej je vodstvo moštva iz mesteca pokrajine Vicenza na začetku tretjine podvojil Daniel Sullivan, preden je v 46. minuti Sašo Rajsar prednost italijanskega kolektiva prepolovil. Podajalec je bil Marko Tarman.

V 51. minuti je odločilni zadetek dosegel Nigro, štiri minute pred koncem je zaostanek po podaji Gašperja Cerkovnika zmanjšal Miha Brus, a za vrnitev je bilo preprosto premalo časa. Brus je sicer izkoristil power play, potem ko je bil zaradi oviranja s palico za dve minuti izključen Davide Conci.

Kljub porazu Jeseničani ostajajo tik pod vrhom 16-članske lige. V 17 krogih so dosegli 11 zmag - enkrat po podaljšku -, petkrat so izgubili (prav tako enkrat po podaljšku).

Alpska liga, 17. krog:
ASIAGO - SIJ ACRONI JESENICE
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Stevan 17., Sullivan 42., Nigro 51.;
Rajsar 46., Brus 56.

LUSTENAU - NEUMARKT * 4:5

ZELL AM SEE - GARDENA * 3:2

KAC CELOVEC 2 - FASSA 3:6

RITTNER - CORTINA 3:2

PUSTERTAL - KITZBÜHEL 4:2

* - po podaljšku

Vrstni red: Rittner 45, Pustertal 44, Feldkirch 37, Jesenice 36 točk ...