Kdaj bodo risi naskakovali vrnitev med elito, še ni znano. Foto: www.alesfevzer.com
Kdaj bodo risi naskakovali vrnitev med elito, še ni znano. Foto: www.alesfevzer.com

Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je odpovedala tako SP v skupini 1A v Ljubljani kot 1B v Katovicah. V Ljubljani bi ob Sloveniji morale igrati še Francija, Avstrija, Južna Koreja, Madžarska in Romunija, na Poljskem pa gostiteljica, Litva, Japonska, Estonija, Ukrajina in Srbija. V elitno divizijo napredujeta dve najboljši reprezentanci iz vsake divizije. O novem terminu prvenstev bo IIHF odločal na naslednjem kongresu, ki bo predvidoma junija.

Kontrec: Prvenstvo pred praznimi tribunami čista izguba
Da je odločitev pričakovana, potrjujejo tudi besede generalnega sekretarja HZS-ja Dejana Kontreca, ki je pred dnevi dejal, da bi bilo prvenstvo v Tivoliju (to stane med 500.000 in 600.000 evri), če bi ga morali igrati pred praznimi tribunami, čista izguba.

Prodaja kart se je ustavila
Prodaja kart se je namreč ob izbruhu novega koronavirusa praktično ustavila, tudi sam HZS pa nato ni vlagal v dodatno promocijo, ker bi to pomenilo zgolj dodatne stroške. A danes je HZS dobil dokončno potrditev, da prvenstva ne bo v predvidenem terminu.

Kontrec: Upamo, da bo prvenstvo prihodnje leto

Čas za nove zmage bo še prišel
"Seveda smo si vsi želeli tega prvenstva, še posebej, ker bi potekalo v prenovljeni Hali Tivoli. A razmere so trenutno takšne, da je nujno postaviti zdravje igralcev, gledalcev in vseh nas na prvo mesto. Nov termin prvenstva bo predvidoma znan na kongresu. Čas za nove zmage bo še prišel, zdaj je prav, da držimo skupaj. Odločitev IIHF-ja zato sprejemamo z razumevanjem,"
je odločitev IIHF-ja komentiral Kontrec. Pred tem je Slovenija nazadnje gostila SP "drugega razreda" leta 2012 v Stožicah.

Kontrec je nato v izjavi za TV Slovenija dejal, da bodo IIHF-u predlagali, da se prvenstvo v Ljubljani izpelje prihodnje leto.

Še brez odločitve za SP elitne divizije
Krovna zveza še ni sprejela odločitev glede SP-ja elitne divizije, ki je na sporedu med 8. in 24. majem. Gostiteljica prvenstva je Švica oziroma mesti Zürich in Lozana. Tam bi v skupini A igrale Kanada, Švedska, Češka, Nemčija, Slovaška, Danska, Belorusija in Velika Britanija, v skupini B pa Rusija, Finska, ZDA, Švica, Latvija, Norveška, Italija in Kazahstan.

Fasel: Nobene odločitve nismo mogli sprejeti
"Na žalost v tem trenutku nismo mogli sprejeti nobene odločitve v zvezi s SP-jem. Vsi vpleteni smo se sicer pogovarjali o zapletenem položaju glede novega koronavirusa, ki pesti številne države, tudi udeleženke SP-ja," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik IIHF-ja Rene Fasel.