Miha Brus je bil dolga leta med nosilci igre Jesenic. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Brus je bil dolga leta med nosilci igre Jesenic. Foto: www.alesfevzer.com

Rdeči dres je nosil več kot 15 sezon, po koncu sezone 2019/20 pa se je odločil za konec kariere. Med letoma 2008 in 2012 je igral tudi v Ligi Ebel. Dve sezoni je bil kapetan železarjev (2015–17).

"V bistvu se ne vračam v hokej, ampak ostajam v hokeju. Že pred koncem kariere sem kot igralec malo pomagal pri mlajših kategorijah HD Jesenice mladi, prav tako lani. Letos me je poklical Nik Zupančič in pozneje še Anže Pogačar, ali bi me zanimala vloga pomočnika trenerja pri članskem moštvu, kmalu smo se dogovorili o sodelovanju. Moji cilji so, da se seveda čim več naučim in da trenerju ter igralcem poskušam čim bolje pomagati postati vsak dan boljši, tako posamezno kot ekipno,” je povedal dolgoletni član železarjev.

Odlično pozna ustroj kluba in igralce
Direktor Anže Pogačar je dodal: "Miha Brus je bil celotno kariero zvest rdečemu dresu. Vsak trener si ga želi imeti v ekipi in vodstvo kluba v garderobi. Kot igralec je bil izredno delaven, nepopustljiv in predan ekipi. Ekipa mu je bila vedno na prvem mestu. Odlikujejo ga osebnostne lastnosti, ki jih v klubu izredno cenimo. Miha je že sodeloval z Zupančičem, odlično pozna ustroj kluba in igralce, klub pozna njega, zato je bila odločitev o njegovem imenovanju lahka in pravilna. Jesenicam je ostal zvest ob porazih in uspehih. Vse to so razlogi, da si zasluži priložnost in podporo, da trenersko kariero začne v našem klubu."