Rok Stojanovič je imel veliko dela. Foto: Drago Cvetanović
Rok Stojanovič je imel veliko dela. Foto: Drago Cvetanović
Salzburg Junior - Sij Acroni Jesenice
Jeseničanom nikakor ni uspelo matirati Kevina Reicha. Foto: Drago Cvetanović

bljeni.

Mozartovo mesto je na prihod članske ekipe Jesenic čakalo kar nekaj let, vse od sezone 2011/12. Nik Zupančič je moral zaradi številnih poškodb računati na mlade moči, zaigrali so branilec Žiga Urukalo ter napadalci Jaka Sodja, Gašper Seršen in Jaka Šturm.

Že na ogrevanju je počilo pleksisteklo, zato se je tekma začela z nekaj zamude. V prazni dvorani (zbralo se je 160 gledalcev) so odmevali vzkliki skupine jeseniških navijačev.

Gostitelji so začeli silovito. V 5. minuti je Jakob Mayenschein presenetil Roka Stojanoviča. Protinapadi Jesenic so obetali in v 9. minuti je Žan Jezovšek nevarno prodrl pred gol.

Druga tretjina se je začela podobno kot prva. Domači so ostali agresivni, v 26. minuti so izpeljali akcijo za nov zadetek. Strelec je bil še drugič na tekmi Mayenschein. Salzburžani so bili boljši in hitrejši ter po drugem prejetem zadetku je Stojanovič nekajkrat izredno posredoval. Tri minute pred koncem druge tretjine je v gneči pred Stojanovičem plošček v mrežo pospravil Maximillian Daubner.

Na začetku tretje tretjine so bile jeseniške akcije ob igralcu več veliko nevarnejše. Po poskusih Martina Oražeja sta se v priložnostih znašla najprej Žan Jezovšek, nekaj pozneje pa tudi Luka Kalan. Ob izteku kazni je sprožil še Eric Pance, zadetka pa ni bilo. Končni izid je ob prednosti igralca več postavil Marek Valach v 55. minuti. Razmerje v strelih na vrata je bilo 30:22.
Jeseničani so v slabem nizu. Potem ko so tekmovanje začeli z desetimi zaporednimi zmagami, so zdaj na zadnjih osmih tekmah dosegli vsega dve zmagi. Zadnji dve tekmi so odigrali v gosteh, tudi prihodnja v soboto pa jih čaka v Val Gardeni. Nato bodo naslednje štiri igrali doma, prvo 7. decembra proti Cortini d'Ampezzo.

18. krog:
SALZBURG 2
- SIJ ACRONI JESENICE
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
160; Mayenschein 5., 26., Daubner 35., Valach 55.

KAC CELOVEC 2 - ZELL AM SEE 4:12

RITTNER - KITZBÜHEL 3:1

BREGENZERWALD - NEUMARKT 4:1

STERZING - LUSTENAU 2:0

PUSTERTAL - FELDKIRCH 3:2

GARDENA - ASIAGO 1:6

FASSA - CORTINA 0:4

Vrstni red: Rittner 51, Pustertal 47, Feldkirch 37, Jesenice 36 točk ...