Aleš Mušič se je po enem letu znova vrnil v Tivoli. V nedeljo je bil najboljši igralec tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Mušič se je po enem letu znova vrnil v Tivoli. V nedeljo je bil najboljši igralec tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Vnuk je že osvojil Pokal Slovenije. Tufi v Alpski ligi in državnem prvenstvu ima visoke cilje. Foto: www.alesfevzer.com
Tomaž Vnuk se je zapletel v pogovor z ministrom za izobraževanje, znanost in šport Jernejem Pikalom. Foto: www.alesfevzer.com
Eric Pance in soigralci še niso v pravi formi. Foto: www.alesfevzer.com


V Ljubljani je zelo težko privabiti večje število gledalcev na športne prireditve. Zelo neugodno je, če potekajo ob istem času. Srečanje v Tivoliju se je začelo 45 minut pred nogometno tekmo Prve lige TS med Olimpijo in Aluminijem v Stožicah (3:1). Zelo verjetno bi si kakšen izmed navijačev rad ogledal obe tekmi, a je bilo to nemogoče.
Vodstvo kluba je povabilo novega ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala, prišel je tudi ljubljanski župan Zoran Janković in seveda predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec. Predsednik SŽ Olimpije Miha Butara in direktor Tomaž Vnuk sta organizacijo kluba vsekakor spravila na precej višjo raven. Proračun je pokrit, izplačila so redna, kar je bila v preteklem desetletju v Tivoliju prava redkost. Ljubljančani končno delujejo kot urejen klub in v drugi sezoni v Alpski ligi imajo višje cilje. Že drugo sezono zapored stavijo izključno na slovenske hokejiste in tega načela ne nameravajo menjati, če ne bo nujno potrebno.

Velika naloga bo predramiti navijače. Tistih 500, ki so obiskali domačo premiero, je že dve minuti pred koncem vstalo in zaploskalo igralcem za imenitno predstavo. Tomaž Vnuk, ki ima pod stropom Tivolija kot edini obešen dres s številko 24, je kariero končal pred devetimi leti. Takrat je imel hokej v Sloveniji precej višji status. Olimpija in Jesenice sta igrala v Ligi Ebel, kar so trenutno lahko le sanje. V Zagrebu imajo desetkrat višji proračun, pa je Medveščak na dnu lestvice Lige Ebel. V petek je v Sisku (legendarni Dom športov prenavljajo) izgubil proti Dornbirnu kar z 1:8.

T. Vnuk: Športni navdušenci raje gledajo Ronalda in Messija
V nedeljo zvečer je na sporedu tudi veliko zanimivih nogometnih srečanj. Po koncu tekme smo se zapletli v pogovor s Tomažem Vnukom, ki se je v svojem značilnem slogu pošalil, da je v bližnjem lokalu verjetno ogromno obiskovalcev, ker igrata Cristiano Ronaldo in Lionel Messi. Portugalec je v dresu Juventusa dosegel gol proti Frosinoneju, argentinski velemojster pa je s soigralci remiziral z Girono.
Ljubljančani so imeli zares neugoden razpored. Po zmagi v Canazeiju so že dan zatem izgubili v Brunicu. V soboto so doživeli grenak poraz v Val Gardeni (4:3), ponoči so spali na avtobusu in zjutraj so se vrnili v Ljubljano. Že popoldne jih je čakala tekma z Milanom.
J. Vnuk: Večina ekip se je okrepila
"Pokazali smo pravo igro. To je bil res naporen konec tedna. V Gardeni nas je pokopala nezbranost v uvodni tretjini, proti Milanu pa smo prikazali pravi obraz in tako moramo tudi nadaljevati. Res ne vem, kako lahko v manj kot 24 urah terminirajo dve tekmi. Raje ne komentiram razporeda. V Gardeni smo bili malce blokirani, ker smo vedeli, da nas čaka domača premiera," je pojasnil trener Jure Vnuk.
Za novinca v ligi igrata tudi Maks Selan in Eric Pance. Trener Olimpije pričakuje, da bodo kmalu precej bolj nevarni: "Milano je neuigran. Niso fizično pripravljeni, ker nimajo pripravljene ledene ploskve. To se bo v nadaljevanju sezone vsekakor spremenilo. Za vsako tekmo se je treba resno pripraviti, saj se je večina ekip okrepila. Nivo lige je za stopničko višji. Pustertal je odličen, kandidat za visoka mesta."
Pravičen razpored je težko sestaviti
"Počitek je tudi enota treninga in zdaj ga res potrebujemo. Ne bom iskal izgovorov, saj je razpored težko sestaviti. 17 ekip igra, dvorane niso vedno na razpolago. Mi smo na uvodnih koncih tedna to občutili, prejšnji teden smo odigrali celo tri tekme zapored, saj smo igrali še z Mariborom v državnem prvenstvu," je še dodal Vnuk.
Mušič: Po dveh slabih predstavah smo se vrnili k osnovam
Blestel je kapetan Aleš Mušič, ki je dosegel oba zadetka v drugi tretjini: "Po dveh slabih predstavah v gosteh smo se pogovorili in vrnili k osnovam. Večino srečanja smo zelo dobro nadzorovali potek igre in dosegli šest golov, kar je zelo dobra popotnica za naprej. Držali smo se dogovora, da igramo bolj enostavno. Urnik je zares neugoden. Spočili smo se dovolj in odigrali super tekmo. Milano je imel pri 0:0 nekaj velikih lepih priložnosti. Vratar Spreitzer je uspel obdržati mrežo nedotaknjeno in v nadaljevanju nam je steklo."

"V Alpski ligi je veliko ekip precej spremenilo kader. Moramo še igrati z najboljšimi iz pretekle sezone in tam se bo videlo, kako močni smo. Kmalu prihajata Ritten in Asiago. Fizično smo odlično pripravljeni, težava je uigranost, kar se je poznalo na nekaterih tekmah. V Val Gardeni smo prejeli prvi zadetek, ki nas je presekal, in dve minuti zatem smo se znašli v zaostanku z 0:3. V nadaljevanju smo odigrali bolje, a ni bilo dovolj. Nismo igrali dovolj na telo. V Brunicu in Gardeni smo odigrali slabo. Če bi igro s tekme proti Milanu ponovili na vseh štirih tekmah, bi imeli 12 točk," je razmišljal kapetan, ki je pravi vodja garderobe, in zelo se je poznalo, da je lani igral na Madžarskem.
Razpored tekem bo zdaj za zmaje prijaznejši. V sredo zvečer v Tivoli prihaja Zell am See, v soboto pa predlanski prvak in lanski finalist Ritten.