Olimpija je izgubila obe finalni tekmi v Tivoliju, potem ko je obakrat vodila z dvema goloma prednosti po 40 minutah. V petek se obeta odličen obisk na šesti tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je izgubila obe finalni tekmi v Tivoliju, potem ko je obakrat vodila z dvema goloma prednosti po 40 minutah. V petek se obeta odličen obisk na šesti tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

Navijači so uro in 15 minut pred tekmo tekli na stojišča, da bi zasedli najboljša mesta. Največja tekma v zgodovini kluba (najodmevnejši uspeh Pustertala je bila zmaga v italijanskem pokalu leta 2011) je poskrbela za veliko evforijo, žal pa je bilo prostora le za 2.070 gledalcev. Prišlo bi jih še precej več.

Kdor prehitro načrtuje slavje ...
Organizatorji so pred tekmo sporočili, da bo po srečanju težko priti do vseh izjav glavnih akterjev, saj bodo verjetno navijači na ledu proslavljali naslov še dolgo v noč. Tako prepričani so bili o naslovu, a so se pošteno ušteli (2:3 po podaljšku). Zdaj so Ljubljančani v psihološki prednosti, v finalu še niso dobili tekme v Tivoliju. V petek je idealni trenutek tudi za to. Na sedmi tekmi je nato vsekakor vse odprto.

Branilca Čepon in Planko zrežirala preobrat
Najboljši vratar Alpske lige Colin Furlong je 51 minut ohranil mrežo nedotaknjeno. Olimpija je prišla do preobrata, ko je vse moči usmerila v napad. Vse tri gole sta dosegla branilca. Planko in Kristjan Čepon sta v zadnjih minutah vse moči usmerila v napad in zrežirala izjemno vrnitev zmajev.

Treba je streljati z vseh položajev
"Nismo začeli po načrtu. Prejeli smo dva poceni gola. Vrnili smo se po zaostanku z 0:2, ko smo šli na vse ali nič. Veliko smo se naučili iz dveh porazov v Tivoliju. Nikoli ne smemo popuščati. Zdaj moramo v petek na domačem ledu izenačiti na 3:3 v zmagah. V finalu je vedno veliko energije, nismo utrujeni," je poudaril Planko, ki pozna recept za uspeh proti Italijanom: "Ključno je, da igramo agresivno in napadalno. Vseskozi je treba streljati iz vseh položajev."

Vnuk uspešno premešal napade
Jure Vnuk je premešal vse napade. Računal je tudi na četrti napad, kar je bilo ključno, saj je v tako dolgi seriji težko zdržati le s tremi peterkami. Nekaj je moral spremeniti po dveh grenkih porazih v nedeljo in ponedeljek. Po zaostanku z 1:3 v zmagah so imeli igralci daljši sestanek, vsi skupaj so se odločili, da gredo na pot na dan tekme. Zares so se izkazali, delovali so sveže in imeli so dva strela več od gostiteljev (28:30).

Kristjan Čepon je 24 sekund pred koncem izsilil podaljšek, ko so se Italijani že pripravljali na veliko slavje. Foto: www.alesfevzer.com
Kristjan Čepon je 24 sekund pred koncem izsilil podaljšek, ko so se Italijani že pripravljali na veliko slavje. Foto: www.alesfevzer.com

Niso se več ozirali na obrambo, ampak so šli na glavo
"To je bila najboljša tekma v celotni finalni seriji. Nismo popuščali. Igrali smo na štiri napade in imeli smo dovolj moči tudi v zadnjih minutah. Verjeli smo do zadnjega trenutka. Odločili smo se, da gremo na glavo. Nismo se več ozirali na obrambo, vse moči smo usmerili v napad. Taka so bila tudi navodila za podaljšek in zelo se je obrestovalo," je bil zadovoljen Vnuk. Končno se je v finalni seriji tudi sreča nasmehnila zmajem.

Zdaj je Olimpija v naletu
"Zelo težko se je bilo psihološko pripraviti na to tekmo. To je dokaz, da smo res prava ekipa. Hokej je hitra igra, stvari se ekspresno obračajo in zdaj smo mi v naletu," je dodal strateg Olimpije, ki bo v napornem ritmu tekem računal na vse igralce tudi v petek: "Četrti napad se je res izkazal. To je bil dodaten prispevek. Imamo še dovolj energije. Čas je, da premagamo Pustertal tudi v Tivoliju."

Čepon računa, da se v nedeljo vračajo v Brunico po pokal
Kristjan Čepon se je izvrstno znašel pred vrati 24 sekund pred koncem rednega dela, ko so Ljubljančani že igrali s šestimi igralci v polju. Z bekhendom je matiral Furlonga in stišal polno dvorano.

"Dva zadetka prednosti vsekakor pomenita veliko. Če igramo tako kot tokrat v zadnjih minutah, je mogoč tudi velik preobrat. Res je bil super občutek, ko sem izenačil na 2:2, še boljši pa po zmagi v podaljšku. Zdaj računam, da se bomo v nedeljo vrnili v Brunico po pokal. V petek moramo v Tivoliju od začetka tekme pritisniti na vse ali nič," je optimističen Čepon.

Mušič: Vsi so nas že odpisali po četrti tekmi
"Treba je garati do konca. Ni predaje! V Tivoliju nam ni uspelo dvakrat ubraniti prednosti, tokrat se je to zgodilo Italijanom. Navijači so prišli v Brunico, ko smo zaostajali z 1:3 v zmagah. To nam je dalo energijo in verjamem, da lahko zdaj izenačimo na 3:3 v zmagah," je povedal Aleš Mušič.

"Vsi so nas že vsi odpisali po četrti tekmi. Zdaj nihče več ne razmišlja o tretji in četrti tekmi. Pomembna je le še šesta tekma. Navijači so se že vrnili v Tivoli. Prepričan sem, da jih bo v petek še več. Mislim, da bodo nato prišli z nami v Brunico, kjer lahko dvignemo pokal," je dodal kapetan.

V finalu državnega prvenstva morda le dve tekmi
Vse je kazalo, da bo že v petek na sporedu prva tekma finala državnega prvenstva. Olimpija bi imela prednost domačega ledu, z Jeseničani pa bi se pomerila na dve zmagi. Zdaj sta mogoča še dva scenarija. Če bo v petek Pustertal v Tivoliju osvojil naslov v Alpski ligi, se finale DP-ja začenja v nedeljo v Ljubljani in se igra na dve zmagi.

Če bo v nedeljo na sporedu sedma finala tekma v Brunicu, se bosta najboljši slovenski ekipi srečali v torek na Jesenicah in v četrtek v Ljubljani. Naslov bo osvojil boljši iz skupnega izida po 120 minutah. V primeru neodločenega izida bi odločal podaljšek.