Direktor Olimpije Matjaž Sekelj je s sodelavci sestavil pritožbo zaradi spornih dogodkov v Podmežakli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Direktor Olimpije Matjaž Sekelj je s sodelavci sestavil pritožbo zaradi spornih dogodkov v Podmežakli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žiga Pance
Žiga Pance je po koncu tekme izgubil živce. Čaka ga visoka kazen. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gol McBrida, ki ni bil priznan

Ob koncu druge tretjine je Aleš Mušič zatresel mrežo sekundo pred koncem tretjine, zadetek za 2:3 je priznan, a sta si madžarska sodnika vseeno ogledala videoposnetek, ki pa jima ni prav nič koristil. Na njem ni ure, ki bi odštevala čas. Gol sta priznala, meta ploščka na sredini igrišča pa ni bilo, čeprav bi se morala odigrati še sekunda. Jeseničani so že zapustili ledeno ploskev.

Ob koncu tekme se je položaj ponovil. Brock McBride je v zadnji akciji srečanja zatresel mrežo, kar bi pomenilo izenačenje na 5:5, sodnik za vrati je z roko takoj pokazal na zadetek, a Madžara sta se znova odpravila do zapisnikarske mize. Posnetek jima ni koristil, a sta zadetek vseeno razveljavila in ostalo je pri zmagi Jesenic s 5:4.

Kapetana zmajev čaka visoka kazen
Žiga Pance
je izgubil živce, s palico je napadel sodnika in si prislužil kazen igre. Ljubljanski kapetan lahko pričakuje hudo kazen. Disciplinska komisija Lige Ebel je neusmiljena, še posebej ob napadu na uradno osebo. Trener Orlov iz Znojma Martin Stloukal je danes dobil pet tekem prepovedi vodenja tekem zaradi žaljenja glavnega sodnika na tekmi na Madžarskem.

Ponovitev tekme ni realna možnost
Vodstvo Olimpije je na vodstvo Lige Ebel naslovilo svoje videnje dogodkov, ki se nanaša na vse sporne situacije. Konec tretjine bi morala označiti sirena, ki je obvezna po pravilih IIHF-ja (150. člen). V dvorani je ni bilo slišati.
V vodstvu ljubljanskega kluba ne pričakujejo ponovitve tekme, saj to ni praksa v Ligi Ebel. Hočejo le opozoriti na nepravilnosti, ki se v prihodnosti ne bi smele ponavljati.

Gebei sodil zmajem dvakrat zapored
Še ena zanimivost. Madžarska dvojica Peter Gebei in Gergely Kincses je sodila zmajem, ki so veliki tekmeci Sape v neizprosnem boju za 6. mesto. Gebei je bil glavni sodnik tudi v torek v Gradcu, ko so bili pri Olimpiji prav tako nezadovoljni z njegovim sojenjem.

Gol McBrida, ki ni bil priznan