Marko Kump je bil znova neulovljiv za vso konkurenco. Foto: Goran Badovinac
Marko Kump je bil znova neulovljiv za vso konkurenco. Foto: Goran Badovinac

Drugi je bil Norvežan Daniel Hoelgaard, tretji Poljak Grzegorz Stepniak.

Preostali kolesarji Adrie Radoslav Rogina, Primož Roglič, David Per, Kristjan Fajt in Domen Novak so končali zunaj trideseterice.

To je Kumpova 18. zmaga v sezoni, dve več ima Norvežan Alexander Kristoff, ki pa jih je dosegel na močnejših dirkah. Za Dolenjsko puščico je precej zvenečih imen svetovnega kolesarstva po številu zmag, tretji je Nemec Andre Greipel, četrti Britanec Mark Cavendish, peti Avstralec Caleb Ewan ...

Teren kot iz učbenika
"Ekipa je celotno 180-kilometrsko dirko nadzorovala položaj in trem ubežnikom nismo pustili, da si naberejo prednost, večjo od dveh minut in pol. Pred zaključnimi krogi smo jih ujeli, potem pa so mi fantje pripravili teren kot iz učbenika. Za današnjo zmago lahko rečem le hvala ekipi,"
pa so bile besede Kumpa.

"Na petdesetem kilometru so pobegnili trije kolesarji, ki si niso privozili več kot dve minuti in pol prednosti. Najprej je v glavnini prevzela pobudo reprezentanca Švedske, potem pa še Adria Mobil, ki je bila v drugem delu dirke najdejavnejša pri lovljenju ubežnikov, s ciljem pripraviti dober položaj Marku Kumpu za zaključni sprint," je povedal direktor Adrie Mobila Bogdan Fink.