Goran Dragič v četrtek ni treniral. Bo lahko vseeno zaigral proti Hrvatom? Foto: EPA
Goran Dragič v četrtek ni treniral. Bo lahko vseeno zaigral proti Hrvatom? Foto: EPA
Spodek Arena
Dvorana Spodek Arena bo v petek priča dvema izjemnima tekmama, obiskalo pa jih bo veliko število Slovencev. Po zadnjih podatkih naj bi se jih v Katovice podalo okoli 1.000. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Košarkarji favoriti proti Hrvatom

Košarkarji so imeli dan po zmagi s Turki, razen poti, nekaj več počitka, zvečer pa so opravili regeneracijski trening, na katerem ni sodeloval Goran Dragič, Boštjan Nachbar pa je le skrbel za kondicijo. "V petek bomo videli, na koliko igralcev bomo lahko računali. Domnovo stanje je boljše, glede Dragiča nisem velik optimist, glede Nachbarja pa bomo še videli," je dejal slovenski selektor. Krilni košarkar slovenske reprezentance in Efesa Pilsna je po treningu odhitel na preventivno slikanje roke, a naj bi po lastnih besedah proti Hrvatom zaigral.


Zdovc: "Od cilja ne odstopamo!"

"Reprezentanci se med seboj dobro poznata. To je najpomembnejše srečanje, pomembno ga bo odigrati 120-odstotno, naredili pa bomo vse, da zmagamo," je povedal Jure Zdovc, ki upa, da bi tudi poškodovani lahko dali svoj delež proti Hrvatom: "Kar je, je, od cilja ne odstopamo. Fantje dajejo svoj maksimum, so osredotočeni in motivirani. Vložek je v četrtfinalu velik in upam, da bodo tudi tisti, ki sicer ne bi igrali, stisnili zobe in dodali svoje."

Hrvati se lahko z eno tekmo izvlečejo
Hrvati na tem prvenstvu ne blestijo, slabe igre pa so do zdaj pokazali na vseh tekmah. "Dele tekem igrajo dobro, dele pa slabo. Imajo potencial in individualno kvaliteto in z eno tekmo se lahko izvlečejo. Mi smo v obratnem položaju, igramo dobro, od nas se pričakuje zmaga, poraz bi bil neuspeh. Na papirju smo favoriti, čeprav na parketu morda ni tako."

Iz Katovic

Košarkarji favoriti proti Hrvatom