Po izpadu Denverja v konferenčnem polfinalu se je Vlatko Čančar hitro pridružil pripravam slovenske reprezentance. Foto: AP
Po izpadu Denverja v konferenčnem polfinalu se je Vlatko Čančar hitro pridružil pripravam slovenske reprezentance. Foto: AP

Na Bledu in v Radovljici so poleg teh dveh še Luka Rupnik, Jaka Blažič, Edo Murić, Žiga Dimec, Jan Kosi, Jakob Čebašek, Miha Lapornik, Matic Rebec, Zoran Dragić, Klemen Prepelić, Luka Dončić, Mike Tobey in Gregor Hrovat. V Litvo bo odpotovalo 14 košarkarjev, 12 pa jih nato lahko nastopi na turnirju.

"Vesel sem, da sem znova skupaj s fanti in občutki so res super. Vedno je lepo, ko prideš domov, oblečeš slovenski dres in imaš to čast, da zaigraš za slovensko državo. Za mano je prvi trening. Malo me še muči časovna razlika. Počasi se privajam na sistem igre in potreboval bom še kakšen dan, da bom čisto pravi. Gremo iz treninga v trening, fokus je na naši igri. V Litvi moramo našo igro graditi iz tekme v tekmo in vsekakor upam na najboljše," je za spletno stran KZS-ja dejal Čančar.

Tobey je imel že načrtovane počitnice, a se je odločil za olimpijski izziv

"Vsakič, ko se vidimo z reprezentančnimi igralci, so občutki in vzdušje res super. Zelo sem vesel in zadovoljen, da sem tukaj. Po dokaj specifični ter težki in predvsem dolgi klubski sezoni sem imel nekaj malega časa, da se spočijem, kar mi je res dobro delo. Zdaj komaj čakam, da se uigramo z ekipo in napademo te kvalifikacije. Imamo še dovolj časa, da se dobro pripravimo in naredimo rezultat, ki si ga vsi želimo," je dodal Nikolić.


Torek, 29. junija:
LITVA – VENEZUELA
POLJSKA - ANGOLA

Sreda, 30. junija, ob 15.30:
ANGOLA – SLOVENIJA
VENEZUELA - JUŽNA KOREJA

Četrtek, 1. julija, ob 15.30:
SLOVENIJA – POLJSKA
JUŽNA KOREJA – LITVA

Polfinala bosta v soboto, 3. julija, finale pa v nedeljo, 4. julija. Na OI v Tokio se bo uvrstil le zmagovalec turnirja.