Mike Krzyzewski bo v Riu zadnjič sedel na klopi izbrane vrste ZDA. Foto: EPA
Mike Krzyzewski bo v Riu zadnjič sedel na klopi izbrane vrste ZDA. Foto: EPA

"To je moja končna odločitev. OI bodo moje zadnje tekmovanje na klopi ameriške reprezentance. Grem dalje. Verjamem, da bomo v Riu uspešni," je sporočil Krzyzewski, ki se je od ameriške reprezentance že poslovil po OI 2012 v Londonu, a si je nato premislil. "Tokrat si ne bom premislil," še pravi ameriški trener.

Krzyzewski je na klop ameriške reprezentance sedel leta 2004, do danes pa je dobil 75 tekem in le enkrat izgubil - v polfinalu svetovnega prvenstva proti Grčiji leta 2006. Američani so z njim osvojili dve olimpijski zlati odličji, dva naslova svetovnih prvakov, bron na Japonskem in leta 2007 naslov kontinentalnega prvaka. Z univerzo Duke je petkrat osvojil študentsko prvenstvo NCAA.
Vse misli je že usmeril k pripravam na olimpijske igre. "Prezgodaj je še govoriti o seznamu za Rio, vendar sem prepričan, da se bodo odzvali vsi povabljeni igralci. Vsi košarkarji, ki so bili poleti na našem kampu v Las Vegasu, so pripravljeni igrati. Za številne je to zadnja priložnost na olimpijskih igrah. Veliko je seveda odvisno od zdravja, aktualne pogodbe in tudi od družine," je pojasnil Krzyzewski.