Bo Miha Zupan naslednji ljubljanski derbi ponovno odigral v belo-rdečem dresu? Foto: RTV SLO
Bo Miha Zupan naslednji ljubljanski derbi ponovno odigral v belo-rdečem dresu? Foto: RTV SLO
Janez Rajgelj
Pri Slovanu pristajajo na pogovore, a pod svojimi pogoji. Foto: RTV SLO
Tomo Mahorič
Tomo Mahorič: Zupan je vsekakor pomemben za nas. Foto: RTV SLO

V nadaljevanju je zapisano, da se v primeru dogovora med ljubljanskima kluboma prestop odobri, če pa do dogovora ne pride, ostane Miha Zupan član Slovana. Tako je KZS potrdil ponedeljkovo sicer še ne pravnomočno odločbo sodišča v Ljubljani. Na sklep se bo Olimpija lahko pritožila, kar pa ne zadrži veljavnosti današnjega sklepa.

Bo v četrtek igral ali ne?
Komisija je svojo odločitev že posredovala vodstvom Lige NLB in Evrolige, kar pomeni, da Zupan ne bo mogel igrati v četrtek na gostovanju proti Ciboni. Košarkar in Olimpija kljub temu ostajata neomajna.

"Poudarjam, da poti nazaj ni! Treniram in igram za Union Olimpijo. Današnja odločitev registracijske komisije me je presenetila, o njej pa sem izvedel prek medijev in Uniona Olimpije. Nihče od odgovornih me ni ne pisno ne ustno obvestil o odločitvi, na katero sem se nemudoma pritožil. Ko sem se odločil, da prekinem pogodbo s Slovanom, sem to storil zaradi želje, da igram v Evroligi. Globoko sem prizadet in razočaran, da se na tak način ovira moja športna pot. Ob odhodu iz Slovana sem bil pripravljen plačati odškodnino, kot to določa pogodba, vendar je vodstvo Slovana ni sprejelo. Verjamem, da bom jutri potoval v Zagreb in debitiral v Evroligi, saj imam z Unionom Olimpijo sklenjeno UPC-pogodbo (Universal Player Contract), kot to določajo pravila Evrolige, odločitev Registracijske komisije pa je osnovana na sklepu, ki sploh še ni pravnomočen," je bil odziv Zupana.

Olimpija je sklep registracijske komisije že posredovala odvetnikom in meni, da je Zupan do pravnomočnosti odločbe sodišča in zaključka sodnega spora med Zupanom in Slovanom njen igralec.

Pravica se je izkazala
Geoplin Slovan ves čas trdi, da ima Zupan s klubom še veljavno pogodbo, ki sta jo sklenili obe strani, in mora zato tudi v prihodnje izpolnjevati svoje obveznosti skladno s sklenjeno pogodbo. Janez Rajgelj, predsednik Slovana, je za MMC takole komentiral odločitev KZS-ja: "Stvari niti ne bi preveč komentiral, ker je Miha že vseskozi član našega kluba. Sem pa ob tem zadovoljen, da se je neka pravica le izkazala. Lahko pa rečem, da je bilo ob tem primeru vse, kar se je dogajalo, precej zlonamerno. Ne moremo delati na tak način"

Šteje le ustrezna ponudba
V nadaljevanju je prvi mož plinarjev pokazal pripravljenost na pogovore: "Z vsakim smo se pripravljeni dogovarjati, ne samo z Olimpijo, ampak samo v primeru konkretnih ponudb. Z Unionom Olimpijo se trenutno težko pogovarjamo, ker nam po medijih grozijo s tožbo, poleg tega se na nas niso obrnili s kakšno ponudbo." Za konec je Rajgelj še pristavil: "Mi ne bomo šli v Tivoli spraševat, če ga vzamejo, ampak morajo oni priti do nas."

Zupan je ključni člen
"Kot sem že rekel, nimam še točnih informacij, kako in kaj. Klubsko vodstvo je tisto, ki bi moralo storiti vse potrebno. Vsekakor pa je pomemben za nas. Ne moremo niti pomisliti, kako bi bilo brez njega," je bil prvi komentar trenerja Olimpije Toma Mahoriča, ki je bil ravno takrat gost klepetalnice MMC-ja.