Giannis Antetokounmpo je na seznamu najmlajši. Foto: AP
Giannis Antetokounmpo je na seznamu najmlajši. Foto: AP

Na seznamu so igralci, ki so skupno dosegli več kot 1,5 milijona košev, osvojili 158 šampionskih prstanov in odigrali 730 tekem zvezd. Igralcev, ki niso smeli glasovati zase, niso razvrstili po številu glasov.

50 igralcev, ki so bili med najboljšimi že ob 50. obletnici, je spet seznamu, na letošnjem pa je tudi 11 še aktivnih košarkarjev. To so Giannis Antetokounmpo, Carmelo Anthony, Stephen Curry, Anthony Davis, Kevin Durant, James Harden, LeBron James, Kawhi Leonard, Damian Lillard, Chris Paul in Russell Westbrook. Antetokounmpo, ki je v pretekli sezoni popeljal Milwaukee do prstana, je z Dirkom Nowitzkim

V ekipi so štirje igralci, ki so leta 1951 igrali na prvi tekmi zvezd (Paul Arizin, Bob Cousy, George Mikan in Dolph Schayes), prvi dobitnik nagrade za najkoristnejšega igralca, Bob Pettit (sezona 1955–56) in prvi dobitnik nagrade za MVP-ja finala NBA, Jerry West (1969). Bill Russel, Cousy, Mikan in Pettit so štirje, ki so bili uvrščeni v ekipe ob 25., 35., 50. in 75. obletnici lige.

V ekipo ob 75. obletnici so uvrstili šest igralcev, ki ne prihajajo iz ZDA, to so Antetokounmpo (Grčija), Tim Duncan (Ameriški Deviški otoki), Patrick Ewing (Jamajka), Steve Nash (Kanada), Nowitzki (Nemčija) in Hakeem Olajuwon (Nigerija). Duncan, Ewing in Olajuwon so bili sicer ameriški reprezentanti.