Slovenija bo ta konec tedna igrala z Ukrajino in Avstrijo, navijači pa pričakujejo, da bo na obeh tekmah tudi zmagala. Foto: KZS
Slovenija bo ta konec tedna igrala z Ukrajino in Avstrijo, navijači pa pričakujejo, da bo na obeh tekmah tudi zmagala. Foto: KZS

Tekma z Avstrijci bi morala biti odigrana februarja prihodnje leto, a glede na to, da sta obe reprezentanci v Ljubljani, je Mednarodna košarkarska zveza sklenila, da se ekipi srečata to nedeljo.

Slovenija bi se morala po prvotnem scenariju v soboto ob 20.10 pomeriti z Ukrajino, v ponedeljek ob isti uri pa z Madžarsko. Ta je sinoči po potrjenih vsaj šestih okužbah v ekipi že odšla v domovino. V ponedeljek bo tako v Stožicah le ena tekma, in sicer Ukrajina – Avstrija.

Madžari zaradi okužb zapustili ljubljanski mehurček

Noč je bila kratka
"Po odhodu Madžarske je Fiba takoj stopila v stik z obema reprezentancama in po uskladitvi vseh podrobnosti smo se tako mi kot Avstrijci strinjali, da tekmo namesto 19. februarja 2021 odigramo v nedeljo," je odločitev sporočil direktor reprezentance Matej Likar.

"Za nami je kratka noč, saj smo morali na glavo postaviti celotno logistiko za prihodnje dni. Glede na to, da sta bila prej tekmovalna dneva le sobota in ponedeljek, smo morali na hitro vpoklicati vse deležnike, se pravi od zapisnikarske mize do zdravstvenih in varnostnih služb, hotelskega osebja ter preostalih ljudi, ki so potrebni za organizacijo tekme. Hkrati bo treba opraviti na novo kar nekaj testov in le upamo lahko, da bodo vsi negativni in da se bo tekma v nedeljo odvila, tako kot si vsi želimo," je dodal direktor Košarkarske zveze Slovenije Aleš Križnar.

Sekulić: Takoj smo privolili v tekmo z Avstrijo
Selektor Aleksander Sekulić je spremembo sprejel z odobravanjem: "Takoj smo pristali na tekmo z Avstrijo. Bomo imeli vsaj februarja tekmo manj. To je seveda spremenilo tudi naš urnik. Prilagoditi smo morali treninge, predvsem v smeri aktivnosti in počitka, saj bodo morali zdaj fantje v 24 urah dvakrat na parket."

Slovenija se v kvalifikacijah za EP 2022 še ni srečala z Ukrajino, proti Avstriji pa je februarja v Kopru zmagala s 85:78. Pred tem je v Sombotelu izgubila z Madžarsko z dvema točkama razlike.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - SKUPINA F
Sobota ob 20.10:
SLOVENIJA - UKRAJINA (Stožice)

Nedelja, 20.10:
SLOVENIJA - AVSTRIJA (Stožice)

Ponedeljek:
UKRAJINA - AVSTRIJA (Stožice)

Lestvica:              
MADŽARSKA          2 2 0 4
UKRAJINA          2 1 1 3
SLOVENIJA          2 1 1 3
AVSTRIJA          2 0 2 2