Darja Dmitrijeva. Foto: RK Krim Mercator
Darja Dmitrijeva. Foto: RK Krim Mercator

Ta je minuli dve leti nosila dres tamkajšnjega kluba CSKA. 26-letna ruska reprezentantka je največji uspeh v karieri dosegla na olimpijskih igrah 2016 v Riu de Janeiru, ko je z izbrano vrsto osvojila zlato kolajno, izbrana pa je bila tudi v najboljšo ekipo tekmovanja na položaju srednje zunanje igralke.

Na igrah v Tokiu je bila članica ekipe ruskega olimpijskega komiteja, ki je osvojila srebro.
Dmitrijeva je že v mladih letih opozorila nase. Priznani rokometni portal Handball Planet ji je v sezoni 2014/15 podelil naziv najboljše mlade rokometašice ter najboljše mlade organizatorke igre.

Srednja zunanja igralka je članske izkušnje začela nabirati v Dinamu iz Volgograda, s katerim je trikrat osvojila rusko superligo, pozneje pa se je preselila v Lado Togliatti, zadnji dve sezoni pa je branila barve moskovskega kluba CSKA.

Dmitrijeva: Všeč mi je miselnost kluba
Nekajkrat se je pomerila tudi z rokometašicami Krima Mercatorja, nazadnje v sezoni 2020/21. Na povratnem obračunu play-offa lige prvakinj med Moskovčankami in Ljubljančankami je za svojo ekipo dosegla sedem golov in ji tako priigrala napredovanje, v prihodnji sezoni pa bo visoka mesta v Evropi lovila prav s takratnimi tekmicami. "Hvaležna sem, da bom zaigrala v Krimu Mercatorju. Odločitev o selitvi je bila zame pomembna in zato toliko bolj zahtevna. Posvetovala sem se z družino in se na koncu odločila za Slovenijo, saj mi je všeč miselnost kluba, hkrati pa mi je blizu njihov način igre," je bila zadovoljna Dmitrijeva.

Ivanović: To je le še eno priznanje
Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator, pa je poudarila: "Izjemno veseli smo, da se je Darja kljub številnim ponudbam evropskih velikanov odločila kariero nadaljevati v Krimu Mercatorju. To je le še eno priznanje in pokazatelj, da je naše ime cenjeno v evropskem rokometu. Prepričani smo, da lahko skupaj dosežemo najvišje tekmovalne cilje."