Olivera Kostić Brulec je bila z 19 točkami najučinkovitejša igralka tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Olivera Kostić Brulec je bila z 19 točkami najučinkovitejša igralka tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Vodilne Kamničanke so tako brez izgubljenega niza dobile še drugi letošnji derbi proti Mariborčankam, ki jim letos ne gre po načrtih. Ponagajale so jim tudi poškodbe, a med novoletnimi prazniki so se nekoliko okrepile (prišli sta sprejemalka Danijela Đaković iz Črne gore in podajalka Anđela Veselinović iz Srbije, po poškodbi pa se je vrnila Lorena Lorber Fijok), tako da so bile v Kamniku odločene čim dražje prodati kožo.

Tekma je pokazala, da je kljub okrepitvam kakovost še naprej na strani Calcita. Varovanke Sama Miklavca, ki je na drugi zaporedni tekmi na klopi Štajerk zamenjal Radovana Gačiča (ta je tudi selektor avstrijske moške reprezentance), so se sicer borile po najboljših močeh, toda od presenečenja so bile precej oddaljene.

Kamničanke so si v prvem nizu odločilno prednost priigrale po izidu 8:8, ko so na servis Eve Zatković dosegle sedem zaporednih točk in malo pozneje povedle že z 19:10. Do konca Mariborčanke na manj kot štiri točke zaostanka niso prišle.

Tudi v preostalih dveh nizih so imele gostiteljice ves čas stvari pod nadzorom. V drugem so se sicer nekoliko prekmalu sprostile in dovolile, da so se tekmice približale na 22:21, toda zadnje tri točke so znova odigrale zbrano.

V domači vrsti je bila najbolj razpoložena Olivera Kostić Brulec, dosegla je 19 točk. 14 jih je prispevala Anđelka Radišković, devet pa Zatkovićeva. Pri gostjah je Mirta Velikonja Grbac dosegla devet točk.

14. krog:

CALCIT VOLLEY – NOVA KBM BRANIK
3:0 (20, 21, 19)

Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc 4, Pogačar 1, P. Marušič, Š. Marušič, Kostić Brulec 19, Boisa, Zatković 9, Janežič, Charuk 7, Jerala, Radišković 14.

Nova KBM Branik: Milošič, Šalamun 6, Winkler, Pahor, Bračko 6, Gradišnik Klajnšček, Velikonja Grbac 9, Cikač, Ramić 1, Galić 6, Lorber Fijok, Veselinović 2, Agustinčič, Đaković 5.


GEN-I VOLLEY – KRIM
2:3 (-17, 14, -18, 24, -12)

Sobota:
LUKA KOPER – ATK GROSUPLJE


Preložene tekme:
ANKARAN – LUKA KOPER
0:3 (-24, -17, -25)

Sobota:
KRIM – CALCIT VOLLEY

NOVA KBM BRANIK – GEN-I VOLLEY

Lestvica: Calcit Volley 34, SIP Šempeter 28, Gen-I Volley 27, Nova KBM Branik 16, Grosuplje 15, Krim 14, Luka Koper 8, Ankaran 5 točk.