Mitja Viler: Hadžić ne bo zdržal do konca leta

Štajersko-prekmurski derbi ni ponudil nogometnih presežkov, Koper je drugič zapored izgubil. V Kidričevem ga je premagal vse pogumnejši Aluminij. V tokratni epizodi je voditelj Luka Petrič, gost pa Mitja Viler, ki je omenil, da mora biti trener dober psiholog, govorec in hkrati dobro izgledati, vse to pa manjka prvemu možu stroke v Kopru. V oddaji so tudi nogometni reporterji Boštjan Janežič, Jože Pepevnik in Marko Cirman.

Veliko pompa, malo nogometa

V Fazanerijo se je znova vrnil Ante Šimundža, trener, ki je Muro izstrelil na evropski nogometni zemljevid. Tokrat se je vrnil kot šef stroke Maribora, ki je v štajersko-prekmurskem derbiju iskal pot do osme letošnje zmage, a se moral zadovoljiti s točko.

Sorodna novica Ob vrnitvi Šimundže na Fazanerijo brez golov, prvi poraz Kopra v gosteh

Jože Pepevnik o tem, kdo je bil po tekmi na prekmurski ravnici bolj zadovoljen: "Oboji in hkrati nihče. Oba trenerja sta bila sicer zadovoljna, ker niti eni niti drugi niso prejeli zadetka. Kar zadeva napadalnega učinka in ustvarjanja priložnosti, ne morejo biti ne eni ne drugi pretirano zadovoljni. Maribor je bil celo nekoliko bolj konkreten v prvem polčasu, proti koncu vedno manj. Mura je imela le en strel v okvir mariborskega gola, pa je bil morda ta celo še najnevarnejši, zato pohvala vratarju Maribora Ažbetu Jugu, da je ohranil zbranost na tekmi, kjer sicer ni imel veliko dela. Mislim, da sem bil na vseh tekmah Maribora in Mure, odkar so črno-beli znova v prvi ligi, in se mi zdi, da je bil ta derbi najmanj gledljiv oziroma najslabši do zdaj." Maribor pred večnim derbijem za vodilnim Celjem zaostaja za 14 točk, za drugo Olimpijo pa devet.

Olimpija znala kaznovati obrambo Radomljanov

Zeleno-beli so uspešno opravili generalko pred četrtkovo evropsko tekmo, ko bodo v skupinskem delu Konferenčne lige gostili francoski Lille. Ljubljančani so zmagali z goloma Motike in najboljšega strelca prve lige. Rui Pedro je desetič letos zatresel mrežo nasprotnika.

Sorodna novica Olimpija v drugem polčasu strla odpor Radomelj

"Olimpija ni bila preprečljiva, bolj trda. Z mislimi že pri naslednjem izzivu v Konferenčni ligi. Trener Zeljković je igral z evropsko enajsterico in nekako vzpostavil red v obrambi, Pintol je nepremagan že šest zaporednih tekem. Radomljani so bili na začetku zelo živahni, a neučinkoviti, to pa je Olimpija znala kaznovati." je povedal Boštjan Janežič, gost tokratne epizode Mitja Viler pa je dodal: "Olimpija ga malce, po domače povedano, lomi. Ne igrajo slabo, a vseeno dopuščajo nasprotnikom preveč priložnosti. Ta obramba ni tako stabilna, kot pravijo številke. So v momentu, nogometni bogovi so na njihovi strani in upam, da bo tako tudi v četrtek."

Celjani hitro pozabili na pokalni spodrsljaj v Lendavi

V sredo je lendavska Nafta presenetljivo iz pokala izločila Celjane, ki so že jeseni ostali brez možnosti za dvojno lovoriko. V Spodnji Šiški so bili gostje boljši tekmec in so nadzorovali potek igre. Tudi Bravo je imel svoje priložnosti, a so bili domači nogometaši nezbrani pred sicer zelo dobro razpoloženim vratarjem Matjažem Rozmanom. Pokalni spodrsljaj je bil po videnem sodeč v Celju hitro pospravljen v predal.

Marko Cirman: "Zaslužena zmaga Celja. Trener Damir Krznar je preživel prvi stresni test na klopi Celja po neuspehu v pokalu. Bravo se je morda tudi malo nerodno lotil tekme. Če hočeš premagati tako kakovostno moštvo, kot je Celje, moraš biti ves čas ob igralcih, biti agresiven, sekati njihovo igro in to ponavljati celo tekmo. Tega igralci Brava niso počeli, precej so zamujali, poleg tega se je poznala odsotnost Martina Pečarja, še posebej v napadalni kreaciji. Fantastično tekmo je odigral slovenski reprezentant Žan Karničnik, ki mu sicer konec meseca januarja poteče posojilna pogodba bolgarskega Ludogorca. Verjamem, da si želi ostati v Celju in da bo tudi klub naredil vse, da ga zadrži oziroma odkupi. Zanj je najpomembneje, da v spomladanskem delu kjer koli bo že, zbere čim več minut in gre dobro pripravljen na evropsko prvenstvo."

Raztreseni Koprčani

Sefet Hadžić vodi Koper od 18. oktobra, v tem času je na sedmih tekmah 3-krat zmagal, 2-krat remiziral in 3-krat izgubil.  Vendar dve zmagi sta bili doseženi v Pokalu Slovenije, na petih prvenstvenih tekmah pa so Koprčani ugnali le zadnjo Rogaško. Foto: www.alesfevzer.com
Sefet Hadžić vodi Koper od 18. oktobra, v tem času je na sedmih tekmah 3-krat zmagal, 2-krat remiziral in 3-krat izgubil. Vendar dve zmagi sta bili doseženi v Pokalu Slovenije, na petih prvenstvenih tekmah pa so Koprčani ugnali le zadnjo Rogaško. Foto: www.alesfevzer.com

Odkar je klop Kopra zapustil zdajšnji trener Olimpije Zoran Zeljković, nogometaši z Obale niso več tako prepričljivi. V nedeljo so doživeli drugi zaporedni poraz. Po Domžalah jih je s 3:2 v Kidričevem premagal še Aluminij.

Kako je videl tekmo v "šumi" in razlogih za ne tako prepričljivo vodenje moštva zdajšnjega stratega Safeta Hadžića podrobneje Mitja Viler: "To je bila raztresena tekma, divja. Igralci Kopra so bili neorganizirani. Če dobiš tri gole iz prekinitve pomeni, da se nisi dobro pripravil na tekmo, ne v psihološkem ne v taktičnem smislu. Trener s svojimi navodili ni prišel do glav svojih igralcev. Prekinitve so odraz momenta, želje, pripravljenosti v tistem trenutku. Koper je v zadnjih dveh tekmah padel na teh psiholoških izpitih."

V dobrem mesecu dni, odkar je sedel na klop Kopra, je Safet Hadžić na petih prvenstvenih tekmah moštvo popeljal do le ene zmage. "Mislim, da Safet Hadžić ne bo dočakal konca leta na klopi Kopra. Poleg vsega je pred njimi zelo zahteven spored tekem. Razume sicer nogomet, a dandanes mora biti trener dober psiholog, retorik in mora tudi lepo izgledati. Te tri reference pri njem so najbolj vprašljive."

V Nemčijo!

Sorodna novica Za slovenske navijače bo v Nemčiji na voljo 10.000 vstopnic na tekmo

V soboto bo v Hamburgu žreb skupin za Evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje poletje v Nemčiji. Marsikateri slovenski navijač bo s prstom na miški čakal na začetek prodaje vstopnic. V tokratni epizodi o želenih nasprotnikih Slovenije na EP-ju in o tem, kaj je razlog, da slovenska reprezentanca diha kot eno. Kateri sta geografsko najugodnejši skupini za Slovenijo in kdo je zaznamoval pretekli konec tedna na evropskih nogometnih zelenicah.