Urška Hrovat je bila najhitrejša na slalomu v Park Cityju. Foto: EPA
Urška Hrovat je bila najhitrejša na slalomu v Park Cityju. Foto: EPA
Slobodan Subotić
Slobodan Subotić se je po dolgoletnih izkušnjah z vodenjem grških ekip odločil nekaj narediti tudi v slovenski reprezentanci. Tako kot njegovim predhodnikom mu ni uspelo. Foto: RTV SLO

Avstrijko Sabine Egger je Ljubljančanka, ki je zanesljivo vodila že po prvi vožnji, prehitela za 38 stotink sekunde, s tretjim mestom pa je presenetila 16-letna Hrvatica Janica Kostelić. Preostale svoje zmage je Hrovatova dosegla v Mariboru (1994), Meribelu (1994), Garmisch Partenkirchnu (1996) in Crans Montani (1998).

1888
V Angliji so določili, kako se podelijo točke na nogometni tekmi. Zmagovalec dobi dve točki, poraženec nič, ob remiju pa ekipi dobita vsaka po točko. Celotno stoletje je veljal ta sistem, nato pa so ga spremenili v 3-1-0.

1997
Bloudkove nagrade, najpomembnejše slovensko priznanje na športnem področju, so prejeli Leon Štukelj (gimnastika), Primož Peterka (smučarski skoki) in Franci Čop (alpsko smučanje). Na slovesnosti v veliki dvorani Narodne galerije v Ljubljani je bil slavnostni govornik profesor dr. Drago Ulaga, ki je poudaril rekreacijo kot neprecenljiv vir zdravja, ki v drugi polovici življenja upočasni procese staranja.

2001
Slobodan Subotić je prvič vodil slovenske košarkarje na uradni tekmi. V Kranju so njegovi varovanci premagali Portugalsko. Slovenci so prvo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2003 dobili s 77:65. Najboljši strelec je bil Ivica Jurkovič, ki je dosegel 20 točk. Subotič je Slovenijo popeljal na evropsko prvenstvo, kjer pa spet ni bilo želenega izida - uvrstitve v četrtfinale, tako da ga je zamenjal Aleš Pipan.

2003
V Moskvi so izžrebali pare 1. kroga svetovne skupine Pokala federacij za leto 2004. Slovenska teniška reprezentanca je za tekmeca dobila ameriško reprezentanco, ki je aprila 2004 v Portorožu upravičila vlogo velikega favorita in zmagala s 4:1.