Linn Svahn je dobila že četrti zaporedni sprint. Foto: AP
Linn Svahn je dobila že četrti zaporedni sprint. Foto: AP

Sedmi sprint zime se je v Gomsu v Švici odvil v prosti tehniki. Pri moških je bil v kvalifikacijah najhitrejši Francoz Lucas Chanavat, pri ženskah pa Švedinja Jonna Sundling.

Edina Slovenka Anja Mandeljc je zasedla 45. mesto med 51 nastopajočimi tekačicami. Med 75 tekači so nastopili trije Slovenci: Vili Črv je bil 52., Anže Gros 59. in Miha Šimenc 60.

Lucas Chavanat je v kvalifikacijah ugnal Johannesa Klaeba za dve sekundi, a v finalu je bil prekratek za osem stotink. Foto: EPA
Lucas Chavanat je v kvalifikacijah ugnal Johannesa Klaeba za dve sekundi, a v finalu je bil prekratek za osem stotink. Foto: EPA

Četrta zaporedna sprinterska zmaga Linn Svahn

V velikem finalu je nastopilo kar pet Švedinj in gostiteljica Nadine Faehndrich. A Švicarka ni bila kos severnjakinjam, ki so zasedle prvih pet mest, po padcu Jonne Sundling pa je Linn Svahn imela odprto pot do zmage, svoje že četrte zaporedne v sprintih.

Klaebo osem stotink pred Chavanatom

V moškem finalu so bili trije Norvežani, dva Francoza in gostitelj Valerio Grond. Po pričakovanjih sta se za zmago udarila Lucas Chavanat in Johannes Klaebo, Francoz je tekel spredaj, Norvežan pa je s silovitim pospeškom dobil sprint za pičlih osem stotink. Šesta zmaga zime za Klaeba, druga v sprintu v prosti tehniki, pri čemer je obakrat za las premagal Chavanata.


NORDIJSKO SMUČANJE

SMUČARSKI TEKI – SVETOVNI POKAL

GOMS, sprint prosto

Ženske:

Moški:

SKUPNI VRSTNI RED

Moški (22/37):

  1. H. Ö. AMUNDSEN   NOR         1512 
  2. E. VALENS        NOR         1311 
  3. P. GOLBERG       NOR         1101 
 ...                                   
 83. M. ŠIMENC        SLO           88 

Ženske (22/37):

  1. J. DIGGINS       ZDA         1641 
  2. L. SVAHN         ŠVE         1412 
  3. F. KARLSSON      ŠVE         1266 
 ...                                   
 81. A. MANDELJC      SLO           47 
101. E. UREVC         SLO           19