Daum je še pred dnevi zatrjeval, da kapetan Novakovič ni na prodaj, ker ima z njim še velike načrte. No, zdaj pa je Köln zapustil kar Daum sam. Foto: EPA
Daum je še pred dnevi zatrjeval, da kapetan Novakovič ni na prodaj, ker ima z njim še velike načrte. No, zdaj pa je Köln zapustil kar Daum sam. Foto: EPA
Luis Aragones (Fenerbahče)
Aragones v Turčiji ni niti približno ponovil uspeha iz Avstrije in Švice. Foto: EPA

Aragones je bil odpuščen po koncu prvenstvo, ko je Carigrajčane popeljal le do 4. mesta v prvenstvu, prvak pa je postal veliki tekmec Fenerja Bešiktaš. 70-letni španski trener je predtem s Španijo osvojil naslov evropskih prvakov.

Daum se vrača v znano okolje
Christoph Daum, ki je v zadnjih letih vodil Köln Milivoja Novakoviča in Miša Brečka, je že prekinil pogodbo z vodstvom nemškega prvoligaša, čeprav ga je pogodba vezala še za eno leto. 55-letni nemški trener je že vodil Fenerbahče, in sicer od 2003 do 2006, predtem pa je v dveh obdobjih vodil tudi Bešiktaš.

Prostovoljni begunec v Turčiji
Daum se je leta 2000 zatekel v Turčijo, potem ko so ga ujeli pri jemanju kokaina, zaradi česar je izgubil obljubljeno mesto nemškega selektorja in trenerski položaj pri Bayerju iz Leverkusna, s katerim je v 4 letih osvojil tri druga mesta. Prostovoljno izgnanstvo je končal novembra 2006, ko je prevzel vodenje Kölna, s katerim se je lani in ob izdatni pomoči Novakoviča vrnil v 1. Bundesligo. Letos so "kozlički", eden najbolj priljubljenih nemških klubov, zasedli spodobno 12. mesto.

Nepričakovano slovo od Kölna
V mesto ob Renu so načrtovali postopno vrnitev med najboljše v Nemčiji, pri čemer bi moral glavne poteze vleči naveza Lukas Podolski - Crstoph Daum. Očitno si je slednji premislil in se rajši odločil, da bo pomagal Fenerbahčeju, s katerim je leta 2004 in 2005 postal turški prvak.

T. G.